JIPPII!

Käytiin maanantaina 7.9. ultrassa Himban kanssa ja sieltä löytyikin mukava "yllätys": (tosin olin jo suht varma siitä, että jotain siellä masussa on, kun monet merkit siihen viittasivat..) Pikku-koiriahan siellä on! Eläinlääkäri löysi neljä pentua, mutta lopullinen lukema voi olla enemmänkin. Joka tapauksessa Himban masussa on elämää!  Olen niiin iloinen, nyt vaan otetaan varovaisesti loput viikot. Alla Himba ultrattavana. 

Ja siellä ne vauvat näkyy!

Illalla käytiin vielä agilitytreeneissä, kun vielä uskaltaa käydä. Ensi viikon treenit jäävätkin sitten viimeisiksi, sitten alkaa mammaloma. Treeneissä oli pitkästä aikaa kaikki (?) paikalla, jopa kaikki kouluttajat! Tehtiin kahta harjoitusta: nopeaa, 180 asteen käännöstä, jossa koiran käännös on mahdollisimman pieni. Tämä harjoitus meni hyvin, itse vain olin aluksi vähän liian hidas. Piti mennä täysillä, niin saatiin koiraankin vauhtia, kun en itse liiku, Himba jää ihmettelemaan, että mennäänkös tässä vai ei. Oli kiva pitkästä aikaa oppia jotain ihan uutta!

Toisessa harjoituksessa tehtiin sylkkäri käännöksiä. Aluksi en taaskaan liikkunut riittävästi, mutta sitten mentiinkin ihan mallikkaasti koko harjoitus läpi. Eli hyvin meni molemmat harjoitukset!

Tehtiin vielä keppejä itsenäisesti. Himba oli jo sen verran väsynyt, ettei selkeästikään tehnyt täysillä. Himba haki hyvin sisään, mutta jätti muutaman kerran kepit kesken. Voivoi. Tehtiin sitten namikädellä auttaen nopeat, napakat kepit ja sen jälkeen vielä niin, että Himba meni itsenäisesti. Jätettiin keppien hinkkaus hyvään suoritukseen.

Nyt elellään rauhaisasti ja odotellaan mahan turpoamista. Tänään aloitan Himban totuttamisen penturuokaan. En vieläkään tajua, että nyt toi oikeesti on saamassa pikkuisia! Niiiiin kivaa!