Joulu meni mukavasti, Himba sai muutamia lahjoja, enimmäkseen herkkuja. :) Mitäpä muuta rhodsialainen toivoisikaan lahjaksi? Lämpimän takin kun Himba sai jo etukäteis lahjana. ;)
Jos Himbalta kysyttäisiin, niin ulos ei kyllä tarvitsisi päästäkään, pissit tehdään viidessä sekunnissa kun ovesta saan sen ensin työnnettyä ulos, äkkiä portaat alas ja pissi tulee ihan portaiden eteen... Pikatoimintaa siis. Lenkeillä toki ollaan käyty ja voi ihanuus kun on lunta! Näkee pitää Himbaa vapaana ja kun golfkenttä ei ole toiminnassa, niin olemme käyneet joka päivä siellä juoksentelemassa. Ihanaa kun tuo höpsö pysyy lähellä, niin uskallan pitääkin vapaana. Hiihtolatu menee golf kentän toisessä päässä, joten hiihtäjiä tulee välillä vastaan, mutta Himba menee hienosti ohi. Ja tulee kutsusta luokse heti, ihanaa! Jotain oppinut 4,5 vuoden aikana. ;)

Ei meidän elämä pelkkää lokoilua ole ollut kuitenkaan. Olemme käyneet maanantaisin treenaamassa agilityä meidän ryhmän vuorolla itseksemme, kun ohjatuista treeneistä on taukoa. Vaikka on ollut välillä tosi kylmä (mä jossain vaiheessa ilmoitin, että meidän pakkasraja menee 7 asteessa) niin kiusaus on ollut liian suuri, pakko päästä treenamaan! Ja onneksi ollaan käyty! Onneksi meidän ryhmäläisillä on halliin avain, niin ollaan voitu käydä treenaamassa. Nyt kolmena maanantaina meitä on ollu Inka & australian paimenkoira Rommi ja Saila ja kesk. villakoira Candy. Hyvät treenit ollaan saatu aikaan!

Ekana maanantaina tehtiin Himban kanssa ihan perus juttuja. Lähellä pysymistä ja hyppyjä ihan pienillä esteillä ja kontakteja ja keppejä. Eli muisteltiin miten mikäkin menee, kun edellisistä treeneistä on ollut niin kovin pitkä aika. Kyllä Himbasta näkikin, että taukoa on ollut, likka oli niin into piukeena koko ajan ja välillä karkasikin (kun en ehtinyt ottaa Himbaa kiinni tai kontaktiin) muiden luo, kun olivat tekemässä harjoituksiaan... Muut onneksi ymmärsivät tämän, kun Himban aivot olivat vielä niin mammalomalla. :D

Seuraavana maanantaina keskityin Himban "karkailemiseen". Pari kertaa meinasi lähteä, mutta tuli kutsusta takaisin, JEE! Itse harjoitus, jota tehtiin oli piiitkä rata, jonka Inka meille teki. Esteitä oli muistaakseni 26! Tehtiinkin kahdessa osassa rataa. Rata vaikutti aluksi tosi vaikealta, mutta loppujen lopuksi se menikin iha ok! Osaan jo suht hyvin nähdä, miten missäkin kohdasa kannattaa ohjata, pari kohtaa oli vähän kökköjä, mutta niistäkin selvittiin sitten pienellä hionnalla. Kokonaisuudessaan olin hyvin tyytyväinen tämän kerran treeneihin. Himba karkasi VAIN kerran A:lle, kun se oli suoraan putkesta tultaessa edessä ja tältä suoralta piti kääntyä 90 astetta hypylle. Tokalla yrittämällä Himban enimmät energiat oli jo purettu ja selvittiin tästä kohdasta "niistolla".

Kolmas ja viimeinen "vapaavuoro" meni niin buenosti että vieläkin hymyilyttää. ;) Ohjaajamme Kaisa ja Erika treenasivat nuoria kelpieitään aluksi, joten meille jäi tilaksi puolet kentästä ja muutama hyppy + putki + puomi. Kyhäsin näistä sitten pienen radan, tarkoituksena harjoitella aidan takaa kiertämistä oikealta puolelta, vasen nimittöin sujuu tosi hyvin, mutta oikea on kökkö. Johtunee varmaankin toko taustastamme. Tässä hyv yritys piirtää rata: :DD

          -      I
          -      I
          
             U 

Nuo  poikittain olevat viivat on hyppyjä, U on u:n mallinen putki ja pystyviiva kuvaavat puomia. Aloitetaan elempana olevalta hypyltä, sitten takaa kierto oikealta ylempi este sitten eka este eri suuntaan kun aloitettaessa ja sitten putkeen oikean puoleisesta päästä ja puomi. Sujui oikein hyvin, olen extra tyytyväinen puomiin, Himba pysähtyi hienosti kontaktille! Takaakierto oikealta sujui oikein hyvin, Hyvä Himba! Täytyy tätä vain treenata. Harjoiteltiin puomia ennen tätä rataa pelkästään, kun sitä ei olla päästy tekemään vielä tauon jälkeen. Himba yllätyksekseni aristi ensin ylös kiipeämistä. Yleensä siis juoksee puomin päälle täysillä. Ei auttanut muu kuin tukeva ote pannasta ja namin kanssa ylös, niin ei päässyt hyppäämään alas. Muistihan tyttönen sitten, että puomi olikin se kivoin, heti A:n jälkeen. ;)

Kun kelpiet saivat treenattua, teimme Sailan kanssa rataa jo valmiiksi tehdystä aita "rykäelämästä". Saatiin aikaan tosi hyvä kieputus treeni. Himba seurasi ohjausta tooosi tarkasti, mun taitava likka. <3 Valssaaminen toimi upeasti tiukoissa käännöksissä. Haastava kohta oli kepeille meno:

 

.         
.           I
.
.

Koiran tuli tehdä tosi tiukka kaarros keppien sisääntuloon. Tein tämän niin, että ohjasin Himban pari metriä keppejä "edemmäs", siten saatiin Himballe hyvä tie keppien sisäänmenoon. Harmi vain, että Himba löysi joka kerta seinän vierustalta jonkun ihanan hajun, saatiin lopulta pari kertaa menemään ihan hienosti sukkana sisään. Upea rata kaiken kaikkiaan, Himba teki töitä tosi hienosti.
Päätin lopettaa tämän radan hinkkauksen tähän, kun saatiin upea suoritus aikaiseksi. Mutta koska olen niin tyhmä idiootti, päätin näyttää myöhemmin tulleelle Inkalle, miten rata menee Himban kanssa. Eihän se sitten enää mennytkään niin hyvin, Himba oli niin sitä mieltä, että tää rata on jo niin nähty, ei jaksa enää. tein muutaman kökkö kohdan vielä "puhtaaksi" lopetettiin tähän. Tyytyväinen olen kuitenkin. :)

Tehtiin Himban kanssa piiiiitkänstä aikaa tai "tavallaan" ekaa kertaa keinua. En tiedä olisiko meidän ohjaajan antaneet meidän vielä tehdä keinua, mutta kontaktit meni tänään niiin upeasti, joten päätin aloittaa keinun treenaamisen, eihän me muuten hitsi soikoon päästä koskaan kisaamaan, jos ei aloiteta keinun(kin) treenaamista. Ja hyvä että kokeiltiin, Himba teki keinun H I E N O S T I ! :) Saila avusti namilätkän kanssa, kun Himba meinasi kiertää keinun suoraan namille. Saatiin tosi hienoja suorituksia aikaan ja olin superr tyytyväinen pikku ronttiini! <3 Kannattaa vaan kuunnella omaa järkeä, haluan kutienkin kisata tänä vuonna mahdollisimman paljon ja en viitsi pelkkiä hyppyratoja kisata. Kontaktien kanssa edistymisen siis _täytyy_ olla nopeampaa kuin kaksi vuotta hinkata kerran viikkoon lätkän kanssa puomia, ennenkuin siirryttiin A:lle. Hyvähän se on tehdä perusteellisesti alkeet jne, mutta mun kärsivällisyys ei vaan riitä. :D Koitan pitää pääni ja tehdä keinun kanssa lätkäharjoituksia joka treeneissä. En usko tekeväni tyhmästi, ollaanhan me jo aikeisemmin kokeiltu keinua ohjaajienkin kanssa. Mun koirahan se on, jos menee pilalle ni opetan uudestaan! :--D Oppia voi vain tekemällä, ei odottamalla sitä, että joskus päästään tekemään! (Kepitkin opetin ihan omaan tyyliin ja hyvin menee. :) )

Näissä "omissa" treeneissä paras puoli on ollut se, että ei ole tarvinnut odottaa kauaa ja koiraa on voinut pitää vapaana, niin ei pääse jäätymään. Palkkasin Himbaa myös lelulla viime treeneissä, voi että kun Leppo-Lepakko on ihana! Himba ei kertaakaan palellut treenien aikana. Mutta heti kun lähdettiin hallista ulos, alkoi Himba nostella tassujaan. Raukka ihan jäässä! Auton mittari näyttikin sitten - 15,5 astetta. Jippii. Harmi vaan, että yhteistreeneissä ei voida näin kylmällä käydä, Himba jäätyy niin helposti, jos joutuu yli puolet treeniajasta seisomaan seinässä kiinni. Ei kiitos! :D Olis niin hienoa kyllä saada joku pienempi porukka ja treenata sillä kerran viikkoon omalla vuorolla. Halukkaita?? :)

Kaiken kaikkiaan Himban paluu treeneihin on mennyt paremmin kuin osasin odottaa, likka on Upeassa kunnossa!