Tänään, vaikka puolikuntoinen olenkin, lähdin Himban kanssa Purinalle treenaamaan Inkan ja Rommin kanssa. Tehtiin napakka puoltuntinen hommia, sitten hallilla alkoi toko-treenit, joihin Inka ja Rommi osallistuivat. Onneksi kavereilla on avain, niin pääsee reenaan. Pitäisköhän itsellekin hankkia...? :) 

Heti alkuun päästettiin koirat vapaaksi halliin ja kappas, nehän leikkivät keskenään! Rommi on tähän mennessä aina tehnyt Himballe selväksi, ettei tyypin seura kiinnosta (tosin Himbahan ei näistä huomautteluista välitä, puupää :D ) mutta tänään koirat saivat kunnon lämmittelyt. Ihanaa, kun ei itse tarvitse juosta niin paljon... :)

Aloitin Himban kanssa puolikkaalla keppisarjalla. Tyyppi löysi hyvin sisään, sitten kun nenä vaan keppien suuntaan osoitti. Himba kävi suht kuumana alkuun ja hösötti. Saatiin kuitenkin hyviä sisäänmenoja aikaiseksi myös hypyn takaa. Samalla yritin myös opettaa Himbaa siihen, että keppejä voi mennä eteenpäin, vaikka matte ei vierellä kävelekään. Tämä vaatii vielä PAAALJON harjoittelua, mutta tänään meni muutaman kerran ihan hyvin itsenäisestikin. Nokka vaan nousee pystyyn, kun namit vetää koiran naamaa namitaskulle päin. Tähän kannattaisi puuttua heti, mutta näen tärkeämpänä saada kepit itsenäiseksi ja sen jälkeen aletaan hilaamaan nenää alas. Kö? En oikeen tiedä miten tässä kannattaisi edetä, täytynee kysyä huomenna ryhmätreenien ohjaajilta.
Lyhyiden keppien lisäksi tehtiin täyspitkiä keppejä. Himba hakee hyvin sisään, muutamia kertoja meni homma läskiksi, ehkä oma rintamasuunta osoitti päin puuta. Muutaman kerran Himba jätti keppien vikat välit pujottelematta. Tämä saattoi johtua siitä, että vedätin liikaa tai koira kävi liian kuumana. Inka avusti, kun kokeilin tehdä keppejä lätkän kanssa, eli Himba sai palkan namilätkältä. Tässä ideana on se, että palkka odottaa jo valmiina ja alhaalla, maan tasossa, jolloin koira laskisi päätään pujoteltaessa -> pujottelu on nopeampaa. Tämä ei kyllä toiminut, sillä Himba vaan teki kepit ja sitten keppien jälkeen oli että HAA, namilätkä. Tätä tyyliä täytyy siis jotenkin hioa vielä, Himba ei oikein tajunnut. Kokonaisuudessaan kepit ok, pujottelee napakasti ja löytää hyvin sisään. Mitä pitää treenata: pää alemmas -> vauhtia lisää, varmennettava sitä, että tekee loppuun asti ja yritetään saada kepeistä itsenäisemmät, jotta radalla ohjaamisesta tulee helpompaa, kun koira tekee keppejä itse, ohjaaja voi juosta jo seuraavalle esteelle. Onhan tässä vielä aikaa reenata tätä, mennään nyt vielä kisoissa varmalla tyylillä. PIkkuhiljaa hyvä tulee, eikö? :)

Keppien lisäksi tehtiin keinua, joka sujui niin hyvin että Wou! Inka avusti taas lätkän kanssa, tosin paljoa apua ei tarvittu, kun Himba ei kertaakaan karannut ja kiertänyt suoraan lätkälle! Keinulla Himba hidasti upeasti käskystä "ALAS" keskellä ja keinun keinahdettua alas koira meni nätisti lätkälle. Ihan SUPER! :) Matte oli niin tyytyväinen! Tehtiin molemmin puolin pari kertaa ja jätettiin näin nätit suoritukset tähän. 

Lopuksi tehtiin vielä pientä sarjaa A, hyppy, puolikkaat kepit. Himba pysähtyi nätisti lätkälle (ja lisäyksenä: karkasi A:lle vain kerran koko treenin aikana ;) ) ja odotti vähän turhankin hyvin käskyä lähteä kontaktilta, sillä jäi etsimään namia. Jonka siis söi nopeasti... näköjään mikään ei riitä. :D A:lta hyppy ja vino kulma kepeille. Nätti sisäänmeno ja pujottelu hieno. :) Lopuksi tehtiin vielä koko pitkät kepit, jotka superit -> Leppo-lepakko palkka. :) Leppo parka on jo ihan riekaleina, harmi, jos se pitää kohta poistaa käytöstä, kun se on niin paras lelu Himban palkkaamiseen, syttyy heti! 

Lopuksi tokoiltiin vähän, palkkailin perusasennon ja ekan askeleen katsekontaktista. Jäävät liikkeet meni hienosti ja luoksetulo (joka eilen lenkillä treenatessa ei vaan millään toiminut?!) oli magee, vähän katse haahuili hallissa kun mielellään se saisi olla matessa. :) Tosin olen jo päättänyt, että meidän  tokokisaura alkaa olla haudattu ajatus, joten tokoillaan nyt sitten omaksi iloksi, ellen jossain välissä taas innostu uskaltautumaan kisaamaan... 
Sitten hiippailtiin supertokotykkien tieltä pois hallista ja lähdettiin katsomaan missä rhodeagi-ryhmän halli on. Harmi, kun sisään ei päässyt. :( Sitten ajoin kotiin meidän uudella automaattivaihteisella autolla, olipa jännää, kun ei tarvinnut vaihtaa vaihdetta! :D