Vihdoin alkoivat ohjatut agilitytreenit!

Treenit meni ihan ok, olin oikein tyytyväinen kokonaisuutena, muutamat kohdat eivät menneet ihan nappiin, mutta ne olivat sitten niitä kohtia, jotka oletinkin hankaliksi.
Mentiin Himban kanssa vielä mediesteillä, kylmän ilman ja puvun kanssa hyppäämisen vuoksi sekä Himban kunnon vuoksi, otetaan edelleen siis suht iisisti varmuudenvuoksi.
Ekalla radalla (olisin kopsannut treenikavereiden blogista kuvat radoista, mutta en osaa käyttää mun uutta Macia :P radat siis löytyy (jos jotain kiinnostaa) täältä: rommironja.blogspot.com) Himba meni ihan hienosti: kuunteli hyvin ohjausta ja meni kepeille hyvin sisään, meni pussin (! :) ) hienosti epäröimättä (joskus siellä hidastellut ja lopulta jäänyt pyörimään...) ja meni renkaasta hienosti, ei edes meinannut mennä "vääristä aukoista".
Loppupätkästä takaakierrot ja tiukat tiet tuotti mulle vaikeuksia, olin itse hukassa välillä ja kokoajan huomasin olevani vähän väärässä kohdassa: "ai tossahan se este olikin..." Meni kuitenkin hyvin lopulta. Alkupätkässä ainut vaikeus oli se, etten osannut tehdä tarpeeksi pitkälle valssia keppien eteen, että Himba olisi saanut selkeämmän tien kepeille niin, etten ollut tiellä. Ärsyttää, kun suunnittelen rataan tutustuttaessa, että teen tässä näin ja näin, mutta sitten en tee sitä tarpeeksi selkeästi/suuresti, mitä sitten ikinä onkin. Tässä kävi jälleen samoin... Täytyy siis opetella liiiioitttelemaaaan. :) Saatiin lopulta hieno sisäänmeno kepeille, hyvä Himba! Kauheasti Himba ei vielä kestä kepeillä mun sivuille liikkumista, sitä täytyy alkaa "siedättämään" -> helpottaisi suunnattomasti ohjaamista seuraavalle esteelle, jos Himba tekisi itsenäisesti kepit.
Keppien jälkeisen pussin jälkeen leikkasin takaa -> toimi hyvin, kun Himba on pussissa niin "hidas". Takaakierroissa Himba haki hyvin kierräkierräkierrä -käskyllä taakse, viime kerran treeni tuotti jonkinnäköistä tulosta! Edes oikealta kierto ei tuottanut vaikeuksia, ainoastaan oma sähellys teki suorituksesta ei-niin sulavan. Kun eka kerta (= Himban jeejeejee-kierros, jolloin vähän "räjähdetään" :) ) oli tehty vähän niin ja näin, toinen kerta menikin sitten jo oikein hyvin. Ohjaajat Erika ja Laura ihan hämmästelivät: "Milloin Heidi on alkanut juoksemaan?" :D Ainahan mä oon juossu... Ehkä mammaloman aikana munkin vauhti on kasvanut...? Eikun ihan oikeasti ohjaamisessa on auennut niin moni juttu lyhyen ajan sisällä, ehkä se vaikuttaa asiaan? :) 
Tämä rata siis ihan jees. Lopuksi tehtiin keinua, joka meni lopulta hyvin. Aluksi Himba-rukka luuli menevänsä puomille -> kova vauhti, kunnon lentokeinu. Himba vähän säikähti, mutta meni uudestaan, vähän piti kannustaa, lopulta meni oikein hyvin! Tehtiin molemmin puolin pari kertaa ja jätettiin hautumaan.

Toisella radalla alku oli niiin tappo. Kaksi hyppyä, joiden jatkona suoralla A. Ennen A:ta piti kuitenkin kääntää putkelle. Tässäpä sitten vähän hiomista. Ajattelin tehdä käännöksen sylkkärinä -> hyvä idea, mutta A vetää Himbaa niin voimakkaasti, että muutaman kerran Himba meni salamana ohitseni A:lle. Pedu kehotti liikkumaan enemmän alussa kohti putkea ja ottamaan sylkkäriin kaksi kättä -> voimakkaampi ohjaus siis. Toimi heti hienosti! Menin itse ihan häkellyksiin, että ohjauksesta ei tullut mikään kovin kaunis. Loppurata ihan bueno, taitava Himppu! Tehtiin muutaman kerran, että alku sujuisi ja lopulta sujuikin ihan jees. :)

Erityisen tyytyväinen koko treeneissä olen siihen, että Himba ei KERTAAKAAN karannut toisen koiran luo ollessaan vapaana! JEEEE!!!!! Mamma is veeeri häpi! Ihan mahtava kontakti, leikittiin Leppo-lepakolla lämmitellessä ja Himba oli ihan fiiliksissä :) Pienet pätkät seuraamista meni hianosti ja muisteltiin liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. Hyvin likka muistaa, täytyy vaan vielä muistinvirkistykseksi vahvistaa napakoita pysähdyksiä, ettei hiiviskele. :) Mutta olin tyytyväinen vähän kehnompiinkin seisahduksiin, sentäs mammaloma takana.... ;) Lopuksi vahvistin naksuttimella keppien sisäänmenoa -> meni hyvin, mutta hölmö minä tein taas liikaa ja Himba väsyi. Tyhmätyhmätyhmä. Samalla yritin saada Himbaa tekemään 6 kepin pujottelut itsenäisesti, jäin itse alkuun ja hoin menemenemene -> meni muutaman kerran hyvin! Ja jos lopetti kesken ja jatkoin menemenemene niin Himba jatkoi ja meni vielä oikeista väleistä, taitavaaa! Ensi treeneissä jatkan tätä. Vaikka olen päättänyt, etten tee lyhyemmillä kepeillä, niin mieluummin kuitenkin vahvistan sisäämenoa ja edes lyhyttä itsenäistä menoa niin, että Himba saa onnistumisen kokemuksia ja pääsee jyvälle asiasta. Sitten siirrytään treenaamaan samaa kokopitkillä kepeillä. Ehkä se tästä :) Monta visiota jo päässä...! ;)

Olen jopa ollut aktiivinen ja yrittänyt saada rhodeagility ryhmää kasaan, mikä onkin jo hyvällä mallilla! Jo 8 rhonttiloista on ilmoittanut olevansa kiinnostunut treenaamisesta ja luultavasti olen löytänyt meille hallinkin, vuoro vaan pitäisi varata, kunhan saan tietää, mikä vuoro kaikille sopisi parhaiten. Jos ei saada sovituksi ennen tätä viikkoa niin varaan sitten vain jonkun vuoron ja menen yksin treenaamaan. ;) Enköhän mä seuraa saa, on niin magee halli, ainakin kuvissa, eikä matkakaan ole kovin pitkä! Voisi vaikka mennä koe-treenaamaan kyseisen paikan, jos Himballa ei vaan alkais juoksut... :( Olisivat saaneet jo mennä! Ärsyttävää odotella, että näkis lattiassa läikkiä, joista vois olla varma. Matte haluaa treenata, ei ole aikaa juoksuille! :D