Himban pentu Hessu tuli meille viikoksi hoitoon. Mukavasti on mennyt, koirat tulevat mainiosti juttuun. Hessu on ihan outo koira: koko ajan niin mielettömän iloinen. :) Tulee syliin jos istuu lattialla, toisin kuin Himba, joka ei läheisyydestä niin välitä. Johanna, Hessun emäntä varoitteli Himbaa siitä, että Hessu tykkää nukkua ihan vieressä. Himba ei ole ollut samaa mieltä: jos Hessu yrittää tulla liian lähelle Himba murahtaa: mees tiehesi siitä. Enkä yhtään ihmettele, Hessu on useamman kerran yrittänyt (vahingossa?) istua Himban naamalle, kun Himba on ollut nukkumassa... :D Pieni tuntuu yrittävän välillä pomotella, mutta mamma laittaa kyllä pennun ruotuun!

Tässä pientä kuvasarjaa viikolta, joka ei vielä ole kylläkään ohi:  ;)

Ensin kuva Hessusta:

Eka ilta meni hetken aikaa pyöriessä: mihin perhe lähti? Koirat saivat namipallot ja rauhoittuivat tekemisen ja syömisen myötä. Käytiin pienellä lenkillä, joka oli aika hösäämistä... koirat olisivat vaan riehuneet, mutta lopettivat onneksi... normaalisti 10 min lenkkiin meni puoli tuntia... :D kahden koiran ulkoiluttaminen on alkuun haastavaa! Sisällä riehuminen vähitellen loppui ja uni alkoi painaa silmää:

Seuraavana päivänä Hessu ihmetteli meidän rutiineja, mutta tottui nopeasti päivärytmiin. Aamulla herätään ja käydään lenkillä, syödään ja ruokalepo. Lenkillä pellolle riekkumaan ja taas sisälle lepäämään. Iltapäivästä uusi lenkki. Välillä peuhataan sisällä. Illalla taas ruoka ja lenkki ja sitten nukkumaan. Pentu kyllä muutti rytmiä, yleensä me nukutaan Himban kanssa ties kuinka pitkään vapaapäivinä, mutta pentu oli päästettävä ulos ja ruokittava. Ja ruokinnan ja lenkin väliin oli jätettävä aikaa, ettei täydellä massulla riekuttaisi.

Mainitsin alussa Himban mielipiteestä kun Hessu tulee liian liki. Hessu valtasi Himban pedin, jolloin Himba ei tiennyt mihin kävisi maaten. Vähän rohkaisua saatuaan Himba uskaltautui (pitkää naamaa näyttäen) Hessun viereen, tietysti kunnon hajuraon jättäen:

Eipä tyypit todellakaan ole näin rauhallisia koko aikaa, välillä riehutaan:

ja leikitään leluilla:

Koska itselläni ei ollut lomaa vaan etäpäiviä, jolloin tuli lukea kirja (jonka luin jo, oli niin hyvä!) oli yhtenä päivänä astelma tämä:

Koirat pääsivät rauhassa lepäämään, kun eivät häirinneet toisiaan leikkiinkutsuilla. Näin nukutaan myös öisin, Himba mun jaloissa ja Hessu lattialla. Ihanan kiltti pentu, käy niin nätisti petiinsä nukkumaan ja nukkuu koko yön sikeästi. :)

Lenkit menevät leikkiessä:

nämä kuvat tosin otettu viikkoa ennen, kun Hessu kävi meitä moikkaamassa. Kameraa en yksin lenkille uskalla ottaa...

Mutta pihalla poseerattiin tänään:

vähän lumileikkejä ja juoksua...

...jippii!

ja riehumista ja ilmeilyä. 

Ja sitten niitä edustuskuvia:

korvat <3

söpöläinen

ja loppuun äiti ja poika potretti:


Käytiin tapaamassa Fumba -veljeä yhtenä iltana. Pyrytti kauheasti, joten sieltä ei kuvia, mutta koirilla oli kivaa! Muuten ollaankin oltu kotosalla. Ja mukavaa on ollut. Kiitos Hessun porukoille tästä "työtarjouksesta"! :)