Tänään käytiin ekan kerran rhodesiankoiraporukalla treenaamassa Espoossa lämpimässä sisähallissa. Ai ihanaa, kerrankin ei tullut kylmä, mutta vanhasta tottumuksesta olin varautunut kerrospukeutumisella... ja vaatetta saikin sitten ottaa aika tahtiin pois. Himba oli vähän ihmeissään uudesta paikasta, eikä ihme: uudet koirat ja hajut, uusi alusta... mutta nopeasti tyyppi tottui paikkaan. Himba läähätti kovasti, vähän stressasi, mutta hommia tyyppi teki kuitenkin hyvin ja sen myötä rentoutui. Muutaman kerran Himba teki omiaan, mutta olen tyytyväinen sen käytökseen uudessa paikassa, sillä yleensä keskittyminen on aika hataraa, kun kaikki uusi kiinnostaisi enemmän.

Kouluttajamme Maaret oli suunnitellut meille hyppyradan. Minä ja Lena tehtiin rataa, muut harjoitteli yksittäisiä esteitä hallin toisella puolella. Tutustuttiin rataan ja harjoiteltiin itseksemme ja kommentoitiin toistemme ratoja. Lopuksi Maaret tuli katsomaan ja kommentoimaan, oikein toimiva systeemi. Saatiin ensin itse korjata virheitä ja lopuksi vielä konkarin mielipiteet.
Harjoitus oli suht helppo, muutama vaikea estekulma ja käännös, joissa koira helposti haki väärän esteen seuraavaksi. Kokeilin muutamaa eri ohjauskuviota ja lopuksi tehtiin siisti, hyvä suoritus. Olen oikein tyytyväinen. Tarkempi analysointi jää nyt tekemättä, kun en osaa tehdä ratapiirroksia.... ;)
Muutaman kerran alussa Himba karkasi p u s s i i n (!!) mistä olin hyvin yllättynyt. Treenipaikan pussi oli erilainen kuin purinalla ja siitä oli helpompi mennä läpi, ihan hyvä juttu, ehkä Himba oppii menemään pussista vauhdikkaammin, kun huomaa sen olevan helppo? Radan jälkeen tehtiin vähän puomia, joka olikin alkuun kinkkinen, Himba nimittäin pelkäsi uudenlaista materiaalia tassujen alla. Namin avustuksella mentiin puomista yli ja seuraavalla yrityksellä hirvitti enää puomin keskiosa. Kolmannella kerralla mentiin normaaliin, vauhdikkaaseen tapaan. Tekee muuten tosi hyvää käydä tekemässä erilaisia esteitä, ettei kisoissa sitten tule tämmöistä eteen!
Lopuksi tehtiin kepit muutaman kerran. Sitten lähdettiin kotiin lagottojen alta.  Oli oikein mukavat treenit, paikanvaihdos teki koiralle hyvää! Kahden viikon päästä uudestaan!