Lauantaita Himballa ja mulla oli tosi kiva päivä. Kun heräsin, niin lähdettiin lähes heti kylään Fumban, Mariannen ja Kristianin luo. Tarkoituksena oli katsoa vähän näyttelyjuttuja, mutta katsottiimpas me paljon muutakin. :) Käytiin koirien kanssa vähän ulkona ja sitten koirat pääsivät leikkimään sisälle. Näytettiin Himban kanssa miten naksutinkoulutus toimii kun koirat olivat vähän rauhoittuneet. Ja tietysti juteltiin vähän kaikesta rhodesiankoiriin ja koiriin yleensäkin liittyvästä. Kannelmäestä suunnattiin suoraan Mummille syömään. Himba oli ihan poikki Fumban kanssa riehumisesta ja nukkui makeasti mummin sohvalla. Kun oltiin syöty ja töllötetty leffaa lähdettiin kotiin. Minä ja Himba tosin vaan piipahdettiin kotona, sillä lähdettiin saman tien ajamaan Nanyalle Martinlaaksoon. Kiitos Nanyan ja Fumban porukat, että päästiin taas kylään! :) Tullaan kyllä uudestaan mahdollisimman pian... ;) Himba oli (kerrankin) hyvin väsynyt ja nukkui pitkään sunnuntaina.

 

Maanantaina päästiin vihdoin taas treenaamaan, kun juoksut ovat ohi. Ainakaan mitään juoksuihin viittaavaa käytöstä/jälkiä ei ole näkynyt, joten uskaltauduin treeneihin. Ja vaikka juoksu mukamas olisi vielä päällä niin onneksi meidän ryhmässä on vain narttuja. ;)

Onneksi mentiin treeneihin, sillä meillä oli kisat. Hyvän tästä asiasta teki se, että halusinkin juuri treenata pitkää rataa, jossa kepit, tulevia kisoja ajatellen (hyppyrata 14.2. Purinalla). Itselleni tuli kova tsemppi päälle, ollaan lähes joka kerta oltu ryhmän kisoissa viimeisiä, joten halusin todella nyt pärjätä edes vähän paremmin. Huono rata ei todellakaan olisi nostanut itseluottamusta ja luottamusta koiraan niitä tulevia kisoja ajatellen. 
Ennen rataa treenattiin takaakiertoja. Himba kuunteli ohjausta hyvin ja kiersi tosi kauniisti kaukaakin lähetettynä. Tauosta johtuen tomppeli oli kuitenkin vähän tättähäärä -päällä aluksi ja karkaili muutamaan otteeseen Iines -bokserin luo. Voi jesta kun ärsytti, Himballe pieni kurinpalautus ja kontaktitreeniä seurauksen muodossa (mikä muuten on välillä törkeen hyvää! :) ) ja johan likka muisti käytöstavat. Lämmiteltäessä tyyppi oli niin fiilareissa patukasta (kun Leppo-lepakko meni viimein rikki... :( mistähän saisi uusia...?) ja muutenkin kuunteli mua tosi kivasti.

 

 

Tässä ratapiirros, kiitos Inka, kun lupasit, että saan kopsata näitä! ;)


Rata ei näyttänyt mitenkään kovin pahalta, pahimmalta näytti alku, jossa kaksi hyppyä ja sitten putkeen, jonka suu A:n vieressä. Tämä kuitenkin oli hyvin siisti eikä Himba edes katsonut A:ta. Putkesta takaakierto aidalle, josta kolme aitaa "kaaressa". Sitten A, jonka siis ajattelin olevan helppo nakki: "tonne se nyt ainakin menee!" Mutta eipä mennyt, Himba meni suoraan putkeen, mistä olin niiiiin ällistynyt, se EI mennyt A:lle!?!?!?! Tästä siis hylly  (josta ryhmän cupissa 15 virhepistettä) ja radan ainoa virhe. Voi minua T Y H M Ä Ä . . . ! Tästä piti sitten ottaa opiksi uusinta radalle, mutta urpona sitten tein taas jotain ihan hölmöä ja olin ihan liian hidas + ajauduin ihan liikaa eteen, vaikka suunnittelin jääväni A:ta edeltävän aidan viereen + vetämään koiraa aidan jälkeen oikealle jarruttamaan kunnolla, ettei menisi sinne putkeen, mutta ei ni ei. Positiivista tässä virheessä oli se, että huomasin, ettei Himba (ainakaan tässä tilanteessa) aina ryntääkään A:lle kuin magneetti. :) Mutta tyhmä virhe, jonka tyhmänä vielä toistin. Hyi hyi!


Rata jatkui A:lta putkeen ja siitä puomille. Puomi ihan siisti, Kaisa varoitti vedättämästä liikaa, sillä Himban ylösmenon kontakti oli aika hilkulla. Enpäs tätä toopena tullut ajatelleeksikaan. Huomio siis tähän jatkossa. Puomilta tiukahko käännös kepeille, jotka samansuuntaisesti puomin kanssa. Kepit olivat tosi siistit (mikä oli mulle se tärkein juttu koko radalla). Toisella kierroksella otin keppien viereen metallisen numerolapun, kun sellaisen satuin löytämään. Himba on kaikissa starteissa, joissa on ollut kepit, käynyt tsekkaamassa ensin numeron keppien vieressä, minkä vuoksi koko rata on lössähtänyt. Kepeiltä takaakirto aidalle, josta keinu. Keinu meni ihan jees siihen nähden kuinka paljon sitä ollaan tehty. Tehtiin pelkkä keinu ennen ekaa rataa ihan Himban muistin virkistämiseksi = turvallisuus syistä, ettei rynni ja luule sitä puomiksi. Tokalla kierroksella keinu oli vähän kökkö, huusin vahingossa puomi vaikka keinun sanominen olisi aika tosi tärkeää, ettei se tosiaan luulisi sitä puomiksi. Himba kuitenkin hidasti ihan ok kun huusin "alas". Silti höpsö tuli alas keinulta ihan oudosti ja söi namit lätkältä ollen poissa keinun kontaktipinnalta. No, tästä vaan ylöspäin. :) Saatiin kuitenkin tehtyä keinu radalla + suht ok, jibbiiii! :D


Keinulta n. 90 asteen käännös ja takaakierto muurille, josta suoraan rengas, josta tiukka käännös loppusuoralle (vähän mutkitteleva) aita - pituus - aita + tiukka kaarre vasempaan ja aita. Loppusuorat oli törkeen mageita. Ekalla kierroksella tein edestäleikkauksen (!!!! mä ehdin :) !!!) aidan ja pituuden väliin. Tosi siisti. Tokalla kiekalle en tiedä mikä mulla vinksahti päässä, mutta menin vähän erilailla kuin suunnittelin ja vaihdoin puolta jo renkaan ja aidan välissä leikkaamalla takaa, mikä siis kökkö tie. Meinasin juosta aidan siivekettä päin ja Himba huiteli jo pituudella. Huusin vaan "mene mene" ja Himbahan meni. Pääsin ennen tokavikaa hyppyä taas etenemään "omalta esteeltäni" ja käänsin oman kroppani vasemmalle, jolloin Himba kaarsi upeasti vikalle esteelle. Mieletön dogi!!! <3 ja vähän höpsö ohjaaja, vaikka niiin mageet radat tehtiinkin.

Lopulta oltiin tuloksissa neljänsiä, paikalla koiria oli 8. Saatiin molemmilta radoilta hylly, eli 15 virhepistettä. Aika oli kuitenkin tokalta radalta upea, saatiin kaikista koirista toiseksi nopein aika! :) Alussa mainitsemani bokseri teki nopeimman ajan saaden myös 15 virhepistettä. Jäätiin kärkikolmikosta siis ajan perusteella, mieletöntä! :) Kaisakin sanoi, että me aletaan olla jo tosi hyviä, kun kilpaillaan sijoituksista ajan perusteella ja kehui, että Himbahan oli ihan tykki tänään. 
Olen niin tyytyväinen Himbaan, se teki älyttömän hyvää työtä. Jos ohjaaja olisi osannut korjata A:lle menon, niin sijoitus olisi ollut aika tosi hyvä. :) Mutta mitä niitä miettimään, Himba sai maten niin hyvälle tuulelle ja sain luottamusta siihen, ettei meidän tulevat kisat nyt ihan penkin alle voi mennä. Mutta jos menee ni sitten menee. ;)