Maanantaiseen tapaan oli Himban lempparipäivä, kun päästiin treenaamaan agilitya. Treeneissä tutustuttiin twistiin ja harjoiteltiin erilaisia loppusuoria.

Ekaksi harjoiteltiin twistiä. Twistissä koira lähetetään takaakiertoon ja itse mennään toisen siivekkeen suuntaan ja käännetään selkä menosuuntaan. Tällöin koira lukee ohjauksen paremmin. Kun koira on hyppäämässä ohjaajan "käsiin" ohjaaja jo juoksee siivekkeen ohi, tavallaan vetää koiran oikeaan linjaan. Ja voi että twististi toimii Himballa hyvin! :) Kaisa sanoikin, että paremmin sitä ei voisi koira tehdä. Alkuun käänsin oman selkäni liian varovasti menosuuntaan, mutta tajusin homman jujun ja twistit olivat mageita! Aion ehdottomasti käyttää tätä aina kun vain sopivia kohtia radoilla tulee, sen verran toimiva juttu meille.
Kun twistit toimivat yhdellä esteellä kokeiltiin sitä radalla. Twistit menivät tosi hyvin. Pussille (este 4a) ohjaus oli alkuun liian "lötkö", olisi pitänyt paremmin kertoa koiralle 3a:n kohdalla minne ollaan menossa. Himba kuitekin meni esteet oikein, mutta vauhti hiipui kun koira ei tiennyt minne mennä kun hyppäsi 3a:lta "tyhjyyteen". Pussin kanssa oli vähän ongelmia. Himba meni pussiin, ok, mutta pussista ulostulo oli hidas. Himba meinasi jäädä pussiin ja tarvitsi kovasti kannustusta jatkaakseen matkaa ja päästäkseen ulos. Pussin kanssa on ennenkin ollut vähän ongelmia, juuri tuon hitauden kanssa. Täytyy alkaa treenaamaan pussia niin, että pussin jälkeen on namilätkä tai lelu. Jospa näin saisi koiraan vauhtia.
Radan b-vaihtoehto meni myös ihan hyvin. Itseäni jäi harmittamaan kepeille meno. Työnsin liikaa koiraa kepeille päin ja koira luki ohjauksen niin, että meni väärältä puolelta sisään. Otettiin uudestaan ja meni sisään hyvin, mutta itse taas mokasin -> viimeisillä kepeillä vedätin liikaa, joten Himba jätti kepit kesken. Kolmannella kerralla meni hyvin. Kokeiltiin vielä (hyvin, hyvin rikkinäisen) Leppo-lepakon kanssa saada keppeihin lisää vauhtia. Himballa on kepeissä hyvä rytmi, mutta pää on hitusen liian pystyssä, jolloin vauhti hidastuu. Lelun avulla vedättämällä hiukan käyttämällä saalisviettiä apuna. Kepit meni upeasti ja vauhtia tuli selkeästi lisää. Aletaan siis treenaamaan keppeihin lisää vauhtia + itsenäisyyttä, että Himba kestäisi mun irtoamisen. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa. :)

Toisella radalla treenattiin vaihtuvia loppusuoria ja hidastuksia kovasta vauhdista + "putken jälkeistä elämää".

Alku meni hyvin kolmosen eteen asti. Himba kiersi esteen oikealle puolelle, mutta itse tein liian löysän twistin ja koira karkasi keinulle, jolla lätkä. Otettiin uusiksi ja kunnon terävällä omalla kääntymisellä saatiin asia korjattua. Keinu meni ekalla kerralla taas ryminäksi. Himba meni keinulle hyvin ja hidasti, mutta liian pitkällä keinun keskiosasta -> keinu jymähti maahan. Kauhean näköstä! :( Tokalla kerralla Himba teki paaaaljon nätimmän keinun, huomasi itsekin, että ei kannata mennä liian lujaa + onnistuin jarruttamaan tarpeeksi ennen kenua. Lopussa oli kolme eri reittiä (9-10abc), tehtiin siis kolme kertaa alkurata ja loppu aina eri. Loppusuorat olivat tosi hienoja, niissä ei mitään ongelmaa. :) Kun mitään korjattavaa ei löytynyt, tehtiin muutaman kerran keinu molemmin puolin ja meni oikein mallikkaasti.

Treeneistä jäi ihan hyvä maku, ihastuin twistiin, mutta jäi vähän harmittamaan keppien epävarmuus. Täytyy sunnuntaina sitten tehdä varmanpäälle ja viedä koira varmasti sisään ja varoa vedättämästä yhtään. Ensi sunnuntaina siis kisataan hyppyradalla Purinalla. :) Tavotteet korkealla: kunhan Himba ei karkaa radan ulkopuolelle... ;) Eiköhän me vielä tän kevään aikana päästä kisaamaan agilityradallekin! 

 

(Kiitos Inkalle taas ratapiirrustuksista! :) )