Viime sunnuntaina oli Fumban näyttelydebyytti Kaapelitehtaalla. Sitä ennen käytiin vielä perjantaina treenaamassa Agimestassa, vihdoin Himbakin pääsi mukaan!

Agmestassa Fumba ja Marianne treenasivat minun opastuksellani, ja oikein hyvin meni! Fumba on niin tullut äitiinsä, oppii älyttömän nopeasti ja tykkää agilitystä kuin hullu puurosta. :) Himban kanssa tein rataa, mallia katsoin Hau:n ryhmän yhden kerran radasta, eli twistiä harjoiteltiin. Lisäksi tein keppejä ja kaikkia kontakteja, menivät oikein hyvin, mutta Himba oli lähes koko ajan tosi veltto ja väsynyt, ei ollenkaan normaalia "tasoa". Luultavasti antibioottikuuri väsytti vielä. :(

Sunnuntaina oli sitten the day, eli Kaapelitehtaan pentunäyttely.

Poika käyttäytyi oikein hyvin, seisoi aivan kuten oltiin treenattukin. Juoksemisessa meinasi vähän villiintyä muista pennuista, mutta kokonaisuudessaan sekin meni ihan hyvin. Luoson Matille pojan käytös ja ulkomuoto eivät valitettavasti riittäneet, sijoituimme 6:sta pennusta 4:ksi, eikä kp:ta tullut. Moni kehui kuitenkin Fumbaa erittäin lupaavaksi, kiitos kaikille kauniista sanoistanne!! :) Meidän tavoitteet kuitenkin täyttyivät: ei jääty viimeiseksi ja koira käyttäytyi hyvin!

Tässä Karri Puustisen ottamia kuvia näyttelystä, kiitos kuvista!!


Tähän sopisi kuvatekstiksi: Looking just like his father :)

hyvin treenattu ;) vaikkakin vähän vaatisi vielä venymistä...


Maanantaina oli pitkästä aikaa Purinatreenit, Himba oli ihan fiilareissa, eikä väsymisestä näkynyt merkkiäkään! :) Tehtiin rataa, jossa oli monta kinkkistä kohtaa, jotka menivätkin sitten vähän plörinäksi. Kokonaisuudessaan ja tauko huomioiden ei _paha_, mutta aika kökkö rata. Kohta, jossa koiran linja oli suoraan kohti A:ta ja piti kääntyä juuri toiseen suuntaan oli arvatenkin meidän kompastuskivi. Itse en kääntynyt tarpeeksi ja kertonut kunnolla koiralle minne nyt pitäisi mennä. Keinulle tultaessa otin koiran hyvin hanskaan, mutta päästin liian aikaisin ja keinu oli aika kaunis räiskäytys. Ohjaajien mukaan mun käskyt kuulosti lähinnä pyytelyltä: "Tulisitko tänne, jos vaan viitsit" joten seuraavalle radalle enemmän asennetta mukaan. Alku, jossa pakkovalssia ja tiukkaa käännöstä, menikin sitten ihan nappiin. Mutta edelleen se kökkö kohta oli _kökkö_. Keipeillä ei mitään ongelmaa, keinu meni nyt hyvin, mutta lopun putkilla (monta putkea perä jälkeen) Himba lähinnä löntysti. Ohjaajat huomasivat, että Himba löntystää putken, jos en itse juokse kun koira menee putkeen. Eli vauhtia vauhtia vaan lisää! Loppu meni oikein nätisti, tokavikalle esteelle takaakierto, joka meni aika tyylillä tokalla kerralla, ekalla kerralla oma rintamasuunta meni ihan väärään suuntaan. 

Ongelmana oli lähinnä oma ruosteisuus, tauko ei tee mulle hyvää! Käskyt oli liian laimeita, oma rintamasuunta minne sattuu... ja vauhtia puuttui. Hyihyi!! Vikalla yrittämällä rata oli jo ok, mutta edelleen se kökkö kohta oli kökkö... :D Hiottiiin sitä vielä viimeiseksi, kunnes oli ok. Laura vielä huomautti, ettei kannata palkata koiraa kontakteilla edestä, tulee muuten myöhemmin ongelmia. Tätä en ollut edes ajatellutkaan.. onneksi meillä on niin loistavat ohjaajat!!

Tehtiin vielä itsekseen keinua. Radalla kokeilin kontakteja ilman lätkää, nyt tein vielä muutaman lätkän kanssa. Menivät hyvin ja lopetettiin tähän. Hyvät treenit, sillä huomasin olevani ihan ruosteessa! 


Keskiviikkona oli vuorossa rhodeagi treenit Agimestassa. Maaretin rata oli ihana, suht helppo, mutta muutama haastava kohta. Mietin pitkään välistävetopätkää, lopulta päädyin melko hyvään ratkaisuun, mutta ratkaisun loppu oli taas jäänyt miettimättä... Koiralla oli suora linja A:lle (kappas vaan! :D)  jolloin koira meni suoraan sinne, koska se luki väkisinkin mun ohjauksesta A:n. Muutin tätä kohtaa niin, että ohjasin eri puolelta. Kun Maaret tuli katsomaan, meni rata ihan nappiin. :) Kökkönä kohtana toimi nyt putki, Himba jälleen löntysti sen. Tähän oli ratkaisuna putken suulle kutsumaan meno, josta sitten lähetin kepeille. Kepeille mentäessä tuli kiinnittää omaan rintamasuuntaan huomio, sillä heti, jos olin väärään suuntaan, Himba meni väärästä kohdasta sisään. Tokalla yrittämällä menikin jo ihan loistavasti. :) Tehtiin vielä keinua yksin ilman lätkää, ja meni ooikein hyvin.
Hyvä fiilis jäi, juuri hyvä rata ennen kisoja, kun ei jäänyt erityisesti mikään painamaan mieltä. Ehkä me nyt kehdataan lauantaina ja maanantaina startata! :) Pitäkää peukkuja!