Viikonloppu vierähti vaihteen vuoksi agilityn parissa.
Lauantaina oltiin Helsingin kennelpiirin järjestämässä koiranpäivän tapahtumassa agilitynäytöksessä mallikoirakkona. Tehtävään kuului lyhyt rata, jonka jälkeen pääsin neuvomaan ihmisiä, jotka halusivat kokeilla esteitä koiriensa kanssa. Huomasin, että oletin ihmisten tietävän joitain perus käsitteitä, jotka itselleni ovat ihan päivänselviä. Sitten kun ihmiset alkoivat kokeilemaan itse selitykseni jälkeen huomasin unohtaneeni sanoa jotain oleellista... :D Hyvin meni joka tapauksessa, koirat menivät esteet hyvin ja oppivat nopeasti. Omistajat olivat kyllä aika hukassa (itsensä ja) koiriensa kanssa... mutta niinhän se on, ohjaajaa pitää kouluttaa, ei niinkään koiria. ;) Ja ah, kuinka ihana oli huomata, kuinka hyvin Himba mua kuuntelee verrattuna moniin moniin muihin! ;D

Sunnuntaina oli sitten vuorossa agilitykisat Janakkalassa. Meillä oli vain yksi startti, kontaktiradalla. Rata meni muuten ihan super hyvin, puhtaasti ja nopeasti, mutta sitten tuli ne Kepit. Panikoin radan alusta asti "kohta ne tulee kohta ne tulee..." ja sitten keppien tullessa oli ohjauskin sen näköstä. Yritin valssata keppien ja niitä edeltävän hypyn väliin, jotta olisin päässyt meille sille keppien paremmalle puolelle. Valssi oli pikkuisen myöhässä, Himba kyllä meni oikeasta välistä sisään, mutta tokaan väliin oli liian jyrkkä käännös. Eli TÄYSIN oma moka, tyhmätyhmätyhmä tie ja liian myöhässä valssattu. Siis yök.. :( Näin painajaisiakin seuraavana yönä tosta hemmetin tyhmästä virheestä. Ilman virhettä ei olisi nolla ja luokkavoitto ollut kaukana! Pikkusen harmitti, mutta eihän se vika nolla olisi voinutkaan tulla niin helposti. Mutta voihan ÄH! Tulokseksi siis 5 ja sij. 4/15. Eikä tullut keppien sössimisestä huolimatta yhtään aikavirhettä! Onneksi Suvi ja Dara pitivät rhodesiakoirien mainetta yllä saaden tokan nollansa ja sijoittuen toiseksi! Yhteensä nollia tuli vaan 2, vaikka olikin helppo rata.

Meidän piti pitää näiden kisojen jälkeen taukoa, koska Himba leikataan toivottavasti ensi kuussa. Mutta koska Himban valeraskaus on vielä niin voimakkaasti päällä (ja sen pitää siis olla ohi leikkaukseen mennessä) ja se tarvitsee paljon aktiviteettia, ettei valeraskaus "mene liian voimakkaaksikaan", ei aloitetakaan kisataukoa vielä! Ahne matte on katsonut neljiä kisoja sillä silmällä... ;) Jospa se nolla tulis sieltä vielä...?