Viikon kohokohta, eli agitreenit, jee! Tänään kaikki sujui hyvin, paitsi itsellä oli ongelmana oikea-aikainen käskyttäminen. Tähän sopii nyrkkisäännöksi: koiran on tiedettävä edellisellä hypyllä minne mennä seuraavaksi. Tehtiin rataa, mutta ongelmakohta oli peräkkäisissä välistävedoissa, eli samanlaista suoraa kuin aikaisemminkin treeneissä. Itse en vaan millään pystynyt ensin sisäistämään sitä, että se tässä-käsky pitää sanoa koiran ollessa edeltävällä hypyllä, ilmassa. Lopulta saatiin onnistunut suoritus ja lopetettiin treenit siihen. Himba alkoi olla jo väsynyt (hölkkäsi radalla) joten halusin jättää onistuneeseen suoritukseen, varsinkin kun kaikki oli mennyt niin hyvin. Kerrankin olin ahnehtimatta, hyvä minä! Puomille päätin ottaa pitkästä aikaa lätkän, välillä hyvä muistuttaa koiralle, että kontaktille kannattaa pysähtyä.

Odotellessamme vuoroamme Himba teki tepposet jälleen, saman teki viime treeneissäkin: pujotteli itsensä pannasta läpi seinässä ollessaan ja yritti lähteä radalla olevan koiran perään. Onneksi tulee heti takaisin kun käsken. Himba tekee tämän tempun vain, kun olen itse Himban vieressä. Tänään kuvasin Inkan ja Rommin rataa, jolloin Himba oli toisessa päässä hallia yksin seinässä. Siellä likka nökötti ihan nätisti, vaikka kaverit juoksi ja leikki naaman edessä. Heti, kun itse menen Himban luo, alkaa kiukuttelu. Höpsö Himbu. Matte kiinnostaa, kun ei sen luo pääse. Kun matte on Himban luona, ei matte kiinnosta... tyypillistä.

Ennen meidän vuoroa treenattiin keppejä naksuttimella. Tehtiin siis kuudella kepillä, tarkoituksena saada onnistuneet sisäänmenot. Ja voi jeeee miten hyvin meni. :))) Himba haki törkeeeen hyvin jopa suht pitkältä lähetettynä oikeaan väliin. Naksautin aina oikeasta sisäänmenosta. Vain yksi moka tuli, jolloin Himba haki tokaan väliin, ja vahingossa naksautin... Otin heti uudestaan, onneksi tällä mokalla ei näyttänyt olevan vaikutusta, sillä HImba haki seuraavat kerrat jälleen oikeaan väliin. Tehtiin myös tosi vaikeeta keppikulmaa, mikä sujui hyvin. Mahtavaa Himbu! Lisää näitä onnistumisia! Himban itseluottamus oikeen kasvoi silmissä. :) Radalla tosin ekalla kerralla Himba juoksi keppien ohi tai jotain, mutta toisella kerralla menikin ihan loistavasti. Meidän koutsi Laura tuli treenien jälkeen kysymään, että mitä ihmettä mä olen meidän kepeille tehnyt, kun ne on nyt niin nopeat. Himba pujottelee suu virneessä ja kovaa, eli Himba pitää päätään selkeästi matalammalla kuin ennen (mihin siis ollaan pyritty koko ajan). :D Mahtavaa! Vielä tosin haluan kepeistä itsenäisemmät, mutta en nyt ala vielä treenaamaan sitä itsenäisyyttä, kun ollaan juuri pääsemässä keppiongelmasta yli. Kaikki aikanaan. :)

Tässä linkki treeneissä otettuihin videonpätkiin vimeo.com/12199073, kiitos Inka!

Ekassa pätkässä siis eka suoritus. Ihana kuunnella itseään välillä videolta, karmeeta karjuntaa välillä. :D Tosin toi tuppikorva sitä vaatii... Sitten on ne vammakepit ja lopussa jälleen moka, koiran olisi pitänyt hypätä vika este toiselta puolelta. Muuten jees pätkä! :) Toka suoritus parempi, mutta Himba alkaa hölkätä, kuten videosta voi hyvin huomata. Sitten alan itse yrittää "paikalla juoksemisella" saamaan koiraan vauhtia. :D Lopussa tässä-käsky tuli liian myöhään, eikä tullut esteiden välistä, kuten olisi pitänyt. Karmeeta "tästästäs"-huutoa, nämä pois! Mutta kepit hienot! Kolmannessa pätkässä loppusuora, joka vihdoin onnistui. Oli niin vaikea sisäistää, että käsky pitää antaa koiran ollessa ilmassa!