Nyt on matte ollut niin keskittynyt vakava -kokeeseen ja työharjoitteluun, että blogi on jäänyt sivummalle. Kuitenkin ollaan paljon puuhailtu. :) 

Edellisessä kirjoituksessa kirjoitin keppiongelmastamme. Käytiin Himban kanssa vielä samalla viikolla kahteen kertaan purinalla tekemässä keppejä ja ihan ok sujuivat. Muutama harmittava epäonnistuminenkin mahtui mukaan, mutta onneksi niitä onnistumisia oli kuitenkin suhteessa enemmän. Silti olen itse vielä epävarma kepeistä, Himbahan varmasti osiaisi, mutta minä... pilaan kaiken. :D

8.-9.5 oltiin Tammelassa Ikimba -päivillä. Ekaa kertaa ajoin yksin pidemmän matkan (lähes pulitoista tuntia) joten samalla tuli hyvää ajotreeniä minulle. ;) Matka sujuikin mukavasti automaattivaihteisella autolla, jossa on vakionopeuden säädin, siitä ei enää ajaminen voi paljoa helpottua! 

Lauantaina treenattiin hakua, mikä sujui Himbalta ihan hyvin. Tosin mikään, missä saa namia ei voi Himbalta epäonnistua... ;) Ekalla "ukonperäänmenolla" Himba lähti fiiliksissä juoksemaan ympäri metsää. Takaisinkaan ei neiti suostunut tulemaan, varmaankin etsi sitä kymmenen metrin päässä ollutta maalimiestä. Ja voi sitä riemua, kun namirasiaa pitelevä ihminen löytyi! Kaksi seuraavaa samanlaista harjoitusta sujuivatkin sitten ihan loistavasti, Himba ampaisi suoraan maalimiehille syömään nannaa! Eli hyvin sujui, Himba voisi oikeestikin tykätä tosta lajista, harmi kun matte ei vaan tajua siitä pidemmän päälle mitään. Illalla sitten saunottiin ja saunan jälkeen Himba nukkui pienenä keränä mun sylissä. <3

Sunnuntai aamuna meillä oli luento koiran lihashuollosta, mistä olikin hyötyä. Sain mm. vinkkejä siihen, miten venyttelen Himbaa ja "hoitovinkiksi" Himban kireisiin ranteisiin sain ranteenvenytyksen. Olinkin miettinyt aiemmin jo pidempään miten lähtisin asiaa hoitamaan, mutta nyt pystyn, tai ainakin kokeilen hoitaa ranteita kotikeinoin.

Iltapäivällä sitten tokoiltiin, Himballa oli kivaa, kun namia satoi pelkästä perusistunnasta ja muista helpoista liikkeistä, kun harjoitukset olivat meille niin helppoja. Tosin luoksetuloa, joka on meidän kompastuskivi kokeenomiasesti tehtynä, harjoiteltiin ihan vaan mun lähelle tulemisena ja megapalkalla. Ainakin tuli vauhtia! Täytyy tehdä vauhtiluoksetuloja vaan enemmän, jättää ne kokeenomaiset tönköt suoritukset taka-alalle ainakin toistaiseksi. Käytiin vielä yhteisen tokoilun/koirankäsittelyn jälkeen yksin kentällä tekemässä alokasluokan liikkeet (paitsi luoksetulo vauhtina) yhteen pötköön ja hyvin meni. Ainahan se menee hyvin, kun saa namia... :D 
Himba oli melkoisen väsynyt viikonlopun jälkeen, kun oli saanut treenata ja riehua kavereiden kanssa. Mukava viikonloppu kokonaisuudessaan! 

Maanantaina mietin jaksaako Himba lähteä agitreeneihin, mutta koska sillä oli niin kauheasti virtaa, päätin lähteä. Ja hyvä, että mentiin, sillä meillä oli ryhmäkisat.

Yllä kuva kisaradasta (kiitos Inka ;) )

Menimme kisaradan kahteen kertaan ja parempi tulos "jäi voimaan".

Ensimmäisellä kierroksella tein alun 1-3 vastaisella kädellä, mikä toimi tosi hyvin, Himba teki hyvät käännökset. Putkesta 6 tultaessa Himba meinasi karata A:lle, mutta sain pelastettua tilanteen tiukalla käskytyksellä. 10 putkelle meno mietitytti aluksi, sillä en ollut satavarma siitä, että Himba sinne irtoaa. Himba kuitenkin haki putken tosi hyvin, jolloin pääsin itse juoksemaan putken ja hypyn 5 välistä pöydälle. Tässä kohdassa ideaali olisi varmaan ollut leijeröidä niin, että itse juoksisi hypyn 5 vasemmalta puolelta, mutta parempi ottaa varman päälle! Pöydällä ei mitään ongelmia eikä renkaallakaan. Koska hypylle 14 piti leijeröidä ajattelin huutaa Himba ollessa putkessa "eteen, hyppy", mutta Himba kuitenkin tuli hypyn ohi mun luokse. Kukaan meidän treeniryhmästä ei selviytynyt hypystä 14, eli se oli oikeasti aika haastava. Tästä 5. Keppien sisäänmeno onnistui, mutta en muista miten ne sitten meni.... hyvin varmaan, muuten olisi jäänyt paha fiilis niistä mieleen. :D Putkesta 17 ulos tultaessa Himba päättikin juosta pöydälle, oma juoksusuunta oli varmaan vähän pielessä? Tästä siis myös 5. Loppu meni ok.

Tokalla kierroksella ohjasin kutakuinkin samalla tavalla, mutta päätin mennä hakemaan Himban putkilta, niin ei pääsisi karkailemaan muille esteille. Tosiaan, kaikki ykkösradan virheet tai täpärät tilanteet olivat putkien jälkeen!! Himban mennessä putkeen 13 päätin itse juoksta niin lujaa kuin pystyin ja ehdin hyvissä ajoin ennen Himbaa hypylle 14, ettei tyyppi vaan juoksisi siitä ohi. Sitten olinkin niin JES -fiiliksissä, että seuraava hyppy 15 meni ohi... :DDD Tästä siis 5. Loppurata meni hyvin, Himba ei päässyt karkaamaan pöydälle, kun kävin sen putkelta hakemassa.

Lopuksi vaihdoimme koiria keskenämme. Minä sain vaihtokoiraksi russeli Saran, joka on ihan mieletön tykki <3 Meillä meni Saran kanssa hienosti, ainoat virheet tulivat pöydältä, johon en saanut sitä ihan pysähtymään ja kepeillä, jotka eivät (vielä) ole Saran vahvinta alaa. Eli kepeiltä (ainakin 5), kun sisäänmeno ei onnistunut ja päätin sitten tehdä kepit käsiavusteisena, jolloin menivät hyvin. Sara oli aivan ihana ohjattava, niin täynnä tarmoa ja katsoi aina putkesta tulatessa mua niin tarkkaan: "minneminneminne". :)
Himbaa ohjasi villakoira Candyn ohjaaja Saila, ja heillä menikin tosi hienosti! Hyvä Himbu ja vähän Sailakin! :)

Loppujen lopuksi voitimme Himban kanssa ryhmäkisat hienolla vitosellamme!! :) I was so happy! Olen aina jännännyt treenikisoja enemmän kuin oikeita, nyt osasin ottaa niin rennosti, kun "tiesin" ennalta, ettei me ikinä pärjätä kuitenkaan. Rento-ote on vissiin meidän pärjäämisen avainsana!
Saran kanssa tultiin "vaihtosarjassa" kakkoseksi, ei huono!!! :) Himba pärjäsi Sailan kanssa myös tosi hyvin, nyt en vaan muista monensia he olivat.. :) Tosin "vaihtosarja" ei edes ollut kisa, mutta saahan sitä pärjäämistään hehkuttaa, eikös? ;D 

Huomenna mennään Himban kanssa yrittämään vikaa nollaa Vantaan Ojankoon, pitäkää peukkuja!