Lähdettiin äidin ja Himban kanssa perjantaina iltapäivällä mökille. Varauduttiin sateisiin, kun meteorologit lupasivat vettä koko viikonlopuksi. Onneksemme näimme sadepisaroita vasta sunnuntaina kotimatkalla! :) 
Himba nautti ihan mielettömästi mökillepääsystä. Tyyppi veti hepuleita pitkin pihaa ja lopulta rauhoittui pienen järvessä pulahduksen jälkeen meidän viereen viltille pihalle. Siinä me siemailimme juomiamme ja nautimme ihanasta ilmasta ja rauhasta. Kyllä tekee hyvää välillä päästä hiljaisuuteen!

Mutta hiljaisuutta ei kestänyt koko viikonloppua: lauantaiaamuna herättiin suht aikaisin ja lähdettiin Mikkeliin (noin tunnin ajomatka) Mikkelin Agility Harrastajien järjestämiin kilpailuihin. Ilma ja tunnelma oli mahtava, aurinko paistoi ja musiikki soi, ihmiset olivat ystävällisiä (ihan eri meininki kuin pääkaupunkiseudulle, missä muita katsotaan vähän nenänvartta pitkin, tai siltä musta joskus tuntuu...). Välillä oli ihan kuumakin, onneksi meillä oli Himballe mukana hieno viilennyspyyhe -asu, ihan loistava keksintö!

Olimme ilmoittautuneet kolmeen kisaan, kahteen agirataan ja yhteen hyppyrataan.
Ensimmäinen rata oli jotain NIIIN järkyttävää. Himba oli niin fiiliksistä päästyään muiden koirien joukkoon ja oli ihan kierroksilla jo paikalle päästyämme, sama meininki jatkui radalla. Himba karkasi pommina olleelle puomille, kun oli tarkoitus mennä keinulle. Tämä moka tosin oli oma moka, kun en ohjannut jämäkämmin ja kohta oli tosi vaikea muutenkin. Keinukin meni ihan päin peetä, oli melkein lentokeinu, Himba juoksi liian lujaa keinun päähän, jolloin keinu meni hirmusella vaihdilla alas. Karmean näköistä, onneksi Himbaa ei sattunut! Keppien sisäänmeno meni jälleen metsään + Himba jätti kepit kahteen kertaan kesken, en lopulta viitsinyt jäädä hinkkaamaan. Seuraavana oleva rengaskin mentiin renkaan ali... eli tuloksena HYL. Rata oli jotain niiiiin hirveää, tuollaista sähläystä ei olla tehty pitkään aikaan. Ihan hävettää. :(

Toka rata menikin jo paljon paremmin, muttei kuitenkaan niin hyvin, että se viimeinen nolla olisi sieltä tullut. Virhe tuli _jälleen_ kepeillä. Himba kylläkin meni oikeasta sisään, mutta jäi sitten tuijottamaan edessä olevaa A:ta toiveikkaana. Sain Himban takaisin kepeille oikeaan väliin (jumitus oli lyhyt, mutta silti 5:sen arvoinen) joten aikaa ei kulunut paljoa. Oltiinkin sitten lopulta kolmansia (/27)! Radalta tuli vain yksi 0. Saatiin palkinnoksi pokaali ja lahjakortti kisoihin + Himballe possunkorva ja luu ja mulle karkkia. :) Rata meni siis muuten tosi hyvin, harmittava keppi-A -jumitus tuli kakkosiin-nousun tielle. Mutta ehtiihän sitä vielä sen nollan saamaan, ennemmin tai myöhemmin!

Kolmas rata oli sitten hyppyrata. Mentiin vaan pitämään hauskaa, hyppynolla kun meillä jo on. Rata oli kyllä naurettavan helppo meille, varsinkin kun vertaa mitä treeneissä tehdään... :D Hyvä vaan, otin tavoitteeksi sen, että kepit menee hyvin + pääsin kokeilemaan uusia ohjauskuvioita kisatilanteessa, kun yleensä pyrin tekemään varman päälle kaiken. Kaikki menikin nappiin, jopa kepit (!! :) ) ja saatiin nolla, sijoitus 4.

Mukava kisapäivä kaiken kaikkiaan, varmasti menen uudestaan tämän seuran kisoihin, tunnelma oli tosi mukava! Vaikka tavoite jäi saavuttamatta niin edustimme rhodesiankoiria ja vielä ihan eduksi (jos ekaa rataa ei lasketa)! ;)

Palkintojen jaossa.