Matella on pää mennyt sekaisin. Olen alkanut harkita uudelleen toko-kokeeseen osallistumista, hui! Mutta milläs mallilla meidän tokoilut on?

Ihan huvittaa, kun ollaan treenattu samoja liikkeita koko Himban elämän ajan, josko se nyt alkaisi jo toimia? Käytiin eilen lenkillä treenaamassa koulun kentällä. Himba selkeästi nauttii, kun saa tehdä hommia, varsinkin kun namia sataa. :) Olen koko talven yrittänyt saada Himban seuraamisesta innokasta ja parantaa Himban jälkeen jäämistä. Selkeästi "treeniohjelma" on tuottanut tulosta! Himban seuraaminen on (useinmiten) ihan törkeen hienoa, vielä täytyy ensimmäisen askeleen päänpudotusta hioa, mutta sekään ei ole enää kovin pahaa. Toinen on käännöksissä kontaktin pitäminen. Mutta hey, meidän edistys on huimaa kun vertaa mitä meidän seuraaminen on ollut, noi on meille jo niiin pieniä juttuja. ;) Seuraamisen parantumiseen on auttanut iki-ihana naksutin. Seuraaminen on Himballe namileikki, oikea paikka, hyvä kontakti = naks ja namia lentää. Itse jatkan suoraa kävelyä ja Himba juoksee namin syötyään luokseni ja tulee taas oikeaan paikkaan sivulle ja naks taas. Näin olen saanut seuruupaikan ja kontaktin kohdilleen. Vielä käännösten kontakti kohdilleen ja tattadaa: meillä on loistava seuraaminen. :)

Muut liikkeet sujuvat ihan hyvin myös. Eilen otin ensimmäisen kerran piiiitkään aikaan paikallamakuuta (meidän kompastuskivi) koulun kentällä, missä oli sopivasti häiriötä. Himba pysyi hyvin maassa, vaikka Himban takaa kentälle ilmestyi lastenrattaat ja lapsia. Hyvä Himbu! Tosi hyvä paikallamakuu näin pitkän tauon jälkeen. :)

Luoksetulo on ollut jo pitkään aika huonossa jamassa. Himba pysyy ok paikallaan, kun pysyy ja kun kutsun luokse, se lähtee ensin kohti ja sitten kaartaa muualle...jeee. Ollaan lenkillä Himban ollessa vapaana treenattu ihan vaan mun luo tulemista, ja tulosta on tullut, Himba tulee joka kerta. Ongelma onkin siinä, että kokeenomainen luoksetulo ontuu. Tätä ollaan korjailtu vauhtiluoksetuloilla. Eilen sujui taas hyvin, ehkä se tästä... :)

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen toimivat hyvin, niissä ei ongelmia.

Viimeisenä hyppy, jonka Himba osaa, tosin sitä päästään treenaamaan hyvin harvoin, mutta aina on sujunut, kun ollaan päästy treenaamaan. Pieni ongelma on siinä, että Himba tepastelee sen jälkeen, kun olen sanonut seiso -käskyn.

Eli liikeet osataan ainakin sinne päin. Tavoitteeksi voitaisiin ottaa paremmat pisteet kuin 111/ 3 tulos, joka ollaan saatu niistä kahdesta kokeesta, joihin ollaan osallistuttu. :D Tavoitteet korkealle, niin ei tule pettymyksiä! Täytyy vielä treenata sitä, että Himba jaksaa tehdä liikeet ilman palkkaa. Nyt menee max. 3 liikettä ilman nannaa, ennenkuin kiinnostus lopahtaa. Rhodet on niiin kivoja toko-koiria. :) Himban ja mun kontakti on kuitenkin tuhat kertaa parempi kuin pari vuotta sitten, ehkä Himba ei tällä kertaa karkaa buffettiin tai muuta yhtä hauskaa... :D Näihin on jo totuttu, ehkä mä kestän senkin!
Ollaan treenattu paljon myös ylempien luokkien liikkeitä (tosin niitä tuskin koskaan tarvitaan), kuten kaukokäskyjä ja noutoa, joka on Himban lemppariliike.

Kuten huomata saattaa, me ei oteta tokoa vakavasti, koska muuten siitä ei tulisi mitään! :D