Himba täytti perjantaina 5 vuotta - iso tyttö jo! Huiman nopeasi vuodet vierii... :)

Kuvassa pikku-Himba 5 viikkoa ja pikku-Heidi tapaamassa toisiaan ensimmäisen kerran

Onnea parhaalle Himballe! 


Sitten muihin aiheisiin:

Lauantaina oltiin Teemu Linnan koulutuksessa. Koulutuksesta en saanut yhtä paljon irti, kuin Saviojan koulutuksesta, joten pieni pettymys jäi päällimäiseksi filikseksi. Teemu sanoi, että hyvä yhteistyö koirakolla, vähän toisella radalla hiottiin pakkovalsseja sulavimmiksi ja toisessa jankattiin sitä, että jokaisella käden asennolla on merkitystä, jokainen käden asento on pieni tehtävä, jolla kerrotaan koiralle jotain, tyyliin: älä mene sinne, tule tänne, mene tuonne. Teemu sanoi, että mun täytyy treenata käsien hallintaa, minkä jo tiesinkin. Videoilta näkee, kuinka rauhattomat mun kädet on. Mitenköhän sitä lähtisi treenaamaan? Pallot kädessä? Teemu kehotti myös treenaamaan sitä, jos rata meneekin eri tavalla kuin on suunnitellut, että jatkaa loppuun asti. Tätä tosin tehdään joka treeneissä, kun todellakaan kaikki suorituksen ei mene kuten olen ajatellut. :D Mutta laitetaan kaikki vinkin yms. korvan taakse!

Sunnuntaina lähdettiin metsästämään viimeistä nollaa vesisateeseen Espooseen. Kuin taivaan lahjana vettä ei tullutkaan kaatamalla, tihkutti vain. Käytiin Inkan ja Rommin kanssa lenkillä ja kun tultiin takaisin, alkoikin jo maxien rataantutustuminen. Äkkiä koira autoon ja radalle. Rata oli suht helppo, muutama kohta mietitytti, sillä Himba saattoi hyvinkin väärällä ohjauksella lähteä väärälle esteelle. Rataantutustumisen jälkeen muistin, että apua, oltiin aika alkupäässä lähtölistaa... Äkkiä autolle hakemaan koiraa ja nameja. Inka vei Himbaa vähän jaloittelemaan ja itse etsin hakaneulaa sieltä täältä (enkä löytänyt, joten laitoin numeron taskuun), tungin lihapullia taskuun ja laitoin auton ovia lukkoon. Olin jo juoksemassa lähdölle, kun huomasin, että mulla on väärät kengät jalassa. Oltiin nro 50, radalla meni 47, joten ajattelin ehtiväni vaihtaa kengät. Äkkiä lenkkarit jalkaan ja lähtöalueelle, jossa etsin numeroa 49, jota ei näkynyt missään. Sisäänheittäjä juoksee takaatani lähtöalueelle ja kysyy ollaanko nro 50. -Joo.  -Menkää vaan jo. Eli mentiin Himban kanssa suoraan starttiin. En ehtinyt ottaa koiraa yhtään kuulolle ennen radalle menoa, kuten yleensä teen. Nyt mentiin vaan sisään ja koira sivulle ja menoksi. 
Himballa oli törkeen kova vauhti, hillitön meno päällä (sais olla useemminkin ;) ) ja sain hyvin pidettyä Himban kuulolla (pienoinen ihme semmoisen vauhtilähdön jälkeen). Kerran Himba meinasi karata puomille, kun piti mennä putkeen. Sain onneksi pelastettua ajoissa, eikä tullut virhettä. Tässä söhellyksessä tosin meni aikaa aika paljon... Kepit meni kuin unelma, mutta aika pää ylhäällä, kun myöhemmin katsoin videolta. Loppu suora ja maaliin. JES! Tosin en tiennyt kuin vasta tulosten tullessa oliko meidän puomisöhlays vitonen vai ei. Mutta loppujenlopuksi kävi (kerrankin) onnellisesti ja tehtiin 0 ja sijoituttiin kolmansiksi ja saatiin siirto kakkosiin!!! :) (Eihän tässä ole tehty toisen nollan jälkeen kuin viisi vitosta ja yksi hylly ja yksi ylimääräinen hyppynolla :D)

Rhodeilla oli tänään kova päivä: Tilda ja Anna sijoittuivat toiseksi saaden myös viimeisen nollansa, ykköseksi sijoittui tosin aikamoinen tykki-bc. Mutta ihan supermageeta: 2 rhodea palkintopallilla, wau!!! :) Kisoissa oli myös kolmas rhode, Himban puolisisko, eli aika hyvä edustus. ;)
En jaksanut jäädä odotamaan kakkosten rataa, johon oltaisiin saatu osallistua, kun olis ilmoittanut kahteen ykkösten agirataan, mutta tehtiin siis ekalla siirto-nolla. Saan rahat takaisin kisaamattomasta radasta. ;) Ihan hyvä, etten jäänyt odottamaan kakkosten rataa, sillä muuten veljeni olisi myöhästynyt pahasti omasta työstään, jos ei olisi saanut kyytiä. Eli loppu hyvin kaikki hyvin! Video kisaradasta löytyy tästä linkistä: vimeo.com/12535020 . Videosta näkee, kuinka l u j a a  Himba menee, puomisekoilun ennen putkea ja putken jälkeen minä pyörittelen päätä, että minnes päin sitten... :D