Huhhuh.

Oli niin kuuma viikonloppu, että meikäläisen nahka vaan soi, niin hyvin paloin!
Lähdettiin Himban kanssa ajamaan lauantai aamuna kuudelta kohti Tamperetta ja Teivon ravirataa, missä agirotu järjestettiin. Olin ilmoittanut kahdelle agilityradalle. Radat olivat mukavia ja sain mielestäni hyvin mietittyäni miten ohjaan jne. Mutta Himban kanssa homma ei sitten sujunut, ei. Liian kuuma ilma ei todellakaan sovi Himballe! Ekalta radalta hyllytettiin kepeiltä. Himba meni oikeasta sisään, mutta jätti yhden kohdan pujottelematta, joten otin uudestaan. Nyt meni väärästä sisään, joten taas uudestaan ja taas väärin ja uudestaan. Höh. Lopulta jouduin ottamaan koirasta kiinni ja työntämään oikeasta kohdasta sisään. Tylsää. Noh, alkurata sentäs oli hieno ja loppurata kohtalainen. Tarkempaa muistikuvaa ei olekaan... :D

Toka rata oli haastavampi. Heti alkuun oli kaksi hyppyä suoraan kohti puomia, jolle ei pitänyt mennä, vaan puomin ali menevään putkeen. Ajattelin, että kunhan Himba ei mene puomille, olen iloinen. Ja eihän se mennyt, mutta pudotti edelliseltä hypyltä riman, eli mokasin ohjaamisessa, luultavasti laskin omat käteni liian aikaisin tai jotain. Voi kun näkisi suoritukset videolta! Rata jatkui ihan hyvin, Himballa oli tosi kuuma ja vauhti oli aika hidasta. Sitten tuli taas ne kepit... Himba meni väärästä sisään ja otin uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Lopulta se meni oikeasta, mutta pujotteli välin sieltä välin täältä. Eli ihan kaamea suoritus kepeiltä. En viitsinyt jäädä hinkkaamaan, vaan juostiin maaliin, että koiralle jäisi edes jonkinlainen hyvä fiilis. Itselle ei jäänyt hyvä fiilis, mutta pistetään nyt ilman piikkiin näin kamalat suoritukset...

Kisojen jälkeen lähdettiin kylään Himban pennun Ansan luo. Viimeksi olin nähnyt Ansan, kun uudet omistajat tulivat sen meiltä hakemaan eli 7 viikkoisena. Voi kun Ansa oli jo iso. :) Suunnilleen saman korkuinen kuin Himba, mutta massaa ei ollut vielä oikeastaan yhtään. Ansa on ihan samanlainen kuin Fumba, rakenteeltaan ja ulkonäöltään! :) Hyvää kuului tyttöselle, kovin tuntuu olevan riehakas ja vilkas tapaus (kuten äitinsäkin on ollut). Olipas kiva tavata Laura ja Ansa ja Lauran sisko, äiti ja poika! Kiitos kutsusta ja piirakasta!
Tässä kuvia Ansasta:

Sitten äiti ja tytär:

(pikkusen oli kuuma ;) )

kemiat sopi, yllätys-yllätys yhteen :)

sitten vähän poseerausta:

Ansa oli kyllä niin suloinen! :)


Sitten lähdettiin Leenan ja rhode Ullan (Harjaselän Nilkkasukka) ja staffi(?) Ansan luo, mistä meille oli luvattu yösija. Himba (kuten arvasin) oli ihan kissojen perään, eikä meinannut rahoittua yhtään. Lähdettiin koirien kanssa metsään lenkille, niin pääsivät tutustumaan toisiinsa. Takaisin tultaessa Himba oli taas kissojen perään... onneksi kissat saatiin turvaan keittiöön, portin taakse. Leena lähti illalla terassille, minne itse en jaksanut lähteä, olin niiiiiiin väsynyt. Jäin siis eläinten kanssa nukkumaan. Himba onneksi rauhoittui ja nukahti myös, vaikkakin kulki asunnossa edes takas pitkään. Himba ja kissat ei vaan ole hyvä yhdistelmä. :D

Aamulla käytiin nopsaan aamulenkillä ja lähdettiin takaisin kisapaikalle. Suurkiitos Leenalle, että saatiin yöpyä teillä!

Sunnuntaina oli vuorossa joukkuekisa. Nähtiin joukkuelaisemme Virve ja Lara, Kaisa ja Peppi ja Noora ja Ronja kisapaikalla. Saatiin häkki varjoon Virven telttaan, ihan luksusta verrattuna lauantain paahteeseen, jolloin yritin itse päästä häkin luomaan pikkuiseen varjoon välillä... Tutustuttiin rataan, joka ei mun mielestä edes ollut paha, sopivan haastava. Mutta Himba oli taas ihan toista mieltä. Himba oli viikonlopusta ja huonosti nukutusta yöstä niin poikki, että nukahtikin häkkiin heti kun sain sen kasaan. Radalla Himba karkasi ensin maaliin tulleen Ronjan luo, mutta tuli takaisin, lähtö meni vielä hyvin, Himba jopa juoksi, mutta sitten matkan varrella vauhti hidastui ja hidastui... huoh! Meiltä vissiin putosi yksi rima ja Himba ei mennytkään putkeen, mitä en huomannut, vaan jäi haistelemaan putken suulle (!!!)  ja jatkettiin vaan matkaa, eli hylly tuli. Kepit sentään meni hyvin mistä oli superiloinen, jesjesjes! Kun kahdessa edeltävässä startissa kepit oli menneet päin peppua eikä välillä oltu treenattu yhtään ja nyt menikin ihan toosi hyvin, olin tyytyväinen, vaikka muuten rata olikin katastrofi! Kepeiltä Himba hyppäsi seuraavan esteen väärään suuntaan, taas hylly, ja A:n jälkeen meni seuraavan esteen väärälle puolelle ja jäi sinne seisomaan. Raukka oli niin väsy ja kuumissaan. :( Tsemppasin Himban esteen toiselle puolelle ja jatkettiin rataa. Kaikki meni taas ok hetken aikaa, kunnes Himba karkasi puomin ylösmenolle (hylly, taas.). Sain kutsuttua siltä pois. Loppusuoralla yritin saada koiraan intoa, mutta Himba käveli pituuden yli (!?!?!?!?!). Sentäs viimeisen esteen se hyppäsi kunnolla! :D Meidän tulos oli siis ihan järkyttävä, anteeksi koko muu joukkue! (Virheistä ja hyllyistä tuli siis aina lisää sekuntteja, nopeimman joukkueen kokonaisaika voitti koko kisan.) Joukkueessamme oli siis kolme kakkosluokan koirakkoa ja yksi, joka ei ole vielä koskaan startannut virallisissa. Meidän aloittelija olikin joukkueen paras tehden nollan, ihan huippua!! Kaikki muut sitten mokailivatkin.... :D Sijoitusta en vielä tiedä, mutta aika alhaiseksi se varmasti jäi.

Sitten odoteltiin iltapäivää ja pukukilpailua, johon oltiin ilmottauduttu. Joukkueemme nimi oli RhodeAir ja asuna oli lentoemännän asut ja vedettävät matkalaukut ja kenkinä tietysti korkkarit. Koirilla oli liivit, joihin oli kirjailtu Rhodeair. Oltiin siis satsattu asuun. ;) Kisa meni niin, että kaikki joukkueet menivät jonoon ja kuljettiin sitten kulkueena. Jokainen joukkue pysähtyi hetkeksi poseeraamaan tuomaristolle. Olimme miettineet oikein koreografian: ensin hätäpoistumistiekäsiviitoitukset ja sitten vilkutus ja iso hymy. Tuomarit vaan nauroivat meille. :D Sitten tuli vielä uusinta kierros, jolloin vilkutimme. Koirat olivat tietysti sivulla niin, että liivien teksti oli tuomareihin päin. ;) Sitten odoteltiin tuloksia pitkäään.... 100% polyesteriasut ja 30 asteen helle eivät olleet kovin ihana yhdistelmä. Mutta kannatti odottaa, sillä me VOITIMME koko PUKUKILPAILUN!!! :) HYVÄ RHODEAIR!!! :)
Palkinnoksi saimme huimat yhden pokaalin ja yhden lahjakortin koiran ruokaa. Mutta maine ja kunniahan ne on tärkeämpiä. ;)

Tässä kuva joukkueestamme:


Minä&Himba, Virve&Lara, Kaisa&Peppi ja Noora&Ronja

ja tässä vielä minä ja Himba:


Kiitos kuvista Noora!! :)

Oli hauska viikonloppu, kiitos Ansan porukat, Leena ja meidän RhodeAir -joukkue! Minä yritän parannella kärähtänyttä ihoani, ehkä jatkossa osaan käyttää sitä aurinkorasvaa vieläkin enemmän?