Tänään käytiin kisaamassa Varkaudessa Varpsin kisoissa. Tuomarina toimi Tuomo Pajari.

Ensimmäinen rata oli hyppyrata. Koiria oli 9. Radalla oli paljon kiemuraa, mutta niistä onneksi selvittiin. Ensin ajattelin tehdä kaikki kohdat pakkovalsseilla, mutta pääsyin välistävedon ja sylkkärin yhdistelmiin. Valinta ei ehkä ollut paras mahdollinen, Himba meni kyllä ihan hyvin, mutta oli hyvin epäröivä, ikinä en ole ennen noin ohjannut. Mutta selvittiin siitä kohdasta kuitenkin. :D Virhe tuli sitten taas kepeillä. Himba haki väärältä puolelta sisään, mistä 5. Täysin mun moka. Äh. Varmistelin taas vaihteeksi liikaa, ei edes ollu paha kulma. Lopussa vielä tein takaaleikkauksen tosi tyhmästi ja Himba teki ympyrän ja katsoi mua että mitä sä säädät. Säätöä se olikin. Hyppyradalta yliaikaa 5,60 eli tulos: 10,60. 

Toinen rata oli agilityrata. Koiria oli 8. Rata tuntui tutustumisessa helpolta ja sitä se olikin, meille. ;) Himba otti kontaktit hyvin, käskytin kunnolla. Kepeille oli ihanteellinen kulma ja ne meni täydellisesti, jes! Lähestulkoon täydellistä rataa tehtiin. Tulos: -4,90, sij.2. ja LUVA!!! :) Matte oli niin iloinen, hyvä etten itkua tirauttanut kun sain kisakirjan käsiini (ne sai ennen palkintojen jakoa). Hyvä me! Kilpakumppanien koirat olivat bortsuja, ausseja, belggareita, noutajia ja shelttejä, eli ei huonoille hävitty, sillä ajassa kaikki olisivat meidät varmaankin voittaneet. Mutta vain kaksi sai nollan ja vain kaksi olisi luvan saanut joka tapauksessa, kun kisaajia oli vain 8.

Himba muuten haki putkiin jotenkin tosi hyvin tänään, siis kohdissa, joissa koira olisi herkästi voinut mennä väärään päähän. Himba ihan kuin ennakoi mun ohjausta, tuntui niin mageelta. :D Muutenkin ohjaus tuntui pääasiassa helpolta tänään. Viimeisellä radalla Himba jopa irtosi tosi hyvin hypyille, niiin siistiä. Himba on vaan niin <3. Se rakastaa tätä lajia niin paljon. Muiden mennessä rataa Himba olisi vaan halunnut mennä perään. Varsinkin kontakteille. ;) 

Täällä Savonlinnassa on ihan hirrrveesti punkkeja. Ja ne punkit on ihan eri näköisiä kuin ennen näkemäni punkit, sellaisia pienenpieniä mustia. Täytyy tehdä joka lenkillä punkkitarkastuksia ja vielä lenkin jälkeen ja vielä illalla, mutta silti löysin aamulla Himbasta yhden. Laitoin äsken punkkimönjää Himban turkkiin, jospa siitä olisi apua. Punkit on niin ällöjä!

Loppuun kuvia meidän vakkari lenkkipaikasta (missä on myös niitä punkkeja, niitä on oikeesti joka paikassa :( ): 

niiin kaunista!

näin paljon Himbaa kiinnosti poseerata... Mutta näkyypähän tässä ihana Saimaa. :)