Käytiin eilen Varkaudessa kisaamassa.

Tuomarina oli Anne Savioja ja radat olivat tutustumisessa tosi kivan oloisia. Himba kuitenkin päätti hyppyradan lähdössä pitää hauskaa itsekseen. Se hyppäsi ekan esteen ja sitten lähti täysillä eteenpäin, eikä kuunnellut mun käskyjä ollenkaan. Himba kävi moikkaamassa tuomarin ja tuli sitten takaisin. Päästiin jopa kolme estettä eteenpäin ja Himba karkasi putkeen. Mitä ihmettä mun koiralle oli tapahtunut, se ei todellakaan kuunnellut mun ohjausta ollenkaan, eikä välittänyt yhtään siitä, että karjuin naama punaisena koiraa ryhdistäytymään. Niin epä-himbamaista. Päästiin taas kaksi hyppyä eteenpäin ja sitten Himba meni maneesin kulmaan syömään hevosenkakkaa. Ei ole maneesit meitä varten. Rata sai jäädä, lähdettiin pois radalta tehden hyppysuoran, että Himballe jäisi radalta kakan sijaan mieleen esteet. Huoh! 

Tässä vaiheessa vannoin, että seuraava koira on bc tai joku muu, jota kiinnostaa edes vähän enemmän itse tekeminen kuin kakansyönti. Ittelläni kun olisi niin kova palo tehdä töitä radalla ja muutenkin treenata agia, mutta koira on mikä on: ahne possu, joka ei kestä toistoja. (Silti tähän on tyydyttävä ;) ) En kuitenkaan ollut kovin vihainen Himballe, arvasin, että maneesissa saattaa käydä näin, mutta muuten haahuileminen radalla oli jotain niiiiin ärsyttävää. Pyysin Himbalta seuraavaa rataa odottaessa, että tekisi edes vähän töitä ja unohtaisi kakat.

Agiradalla meni sitten jo vähän paremmin. Heti alkuun oli A ja putki vierekkäin ja onnistuin jopa saamaan koiran putkeen, en A:lle. Tehtiin ihan tyylikästä rataa keinulle asti. Himba arasti keinua ja hyppäsi kesken alas. Otin uudestaan ja nyt meni, tosin hyvin hyvin varovasti. Kepit meni tosi buenosti, jes. The kömmähdys tapahtui sitten hyppysuoralla, jonka päässä oli A. Hyppyjen jälkeen olisi kuitenkin pitänyt kääntyä toiseen suuntaan, mutta Himba viiletti korvat hulmuten A:lle vaikka kuinka karjuin Himbaa ja tässä... Sinne meni ja hylly tuli. Mentiin suoraan maaliin eikä palattu tekemään loppurataa. 

Että semmonen reissu. Kannatti ajaa 1,5 tuntia suuntaansa! ;) Ärsyttää vaan niin pirun paljon, kun minä suunnittelen radan huolella ja haluaisin tehdä kunnon rataa ja koira syö kakkaa. Tosi palkitsevaa. Mielessäni muhii jatkuvasti ajatus seuraavasta koirasta (jonka voin ottaa tosin vasta vuosien päästä) ja ehkä se seuraava koira tosiaan on joku muu kuin rhode, vaikka Himba on super-liitäjä ollutkin.