Vuosi lähenee loppuaan ja on aika muistella kulunutta vuotta.

Vuosi on ollut vauhdikas ja paljon on tapahtunut.

AGILITY:

Helmikuussa 2010 starttasimme toisen kerran agilityssa, hyppyradalla. Tuloksena oli 5,39. Tuolloin olimme vielä kontaktivajaita, joten agilityradat saivat odottaa. Seuraava starttimme olikin vasta huhtikuussa uskaltauduin starttaamaan agilityradalla. Uskaltaminen kannatti, sillä sieltä pätkähti ensimmäinen nolla! Ykkösissä starttasimme 13 kertaa, nollia tuli yhteensä 4, kun teimme yhden ylimääräisen puhtaan hyppyradan. Neljässä tuloksena oli 5, joka tuli kepeiltä. Keppiongelman kanssa painimme yhä...

Kakkosissa starttasimme ensimmäisen kerran kesäkuun lopussa ja tuloksena oli puhdas rata, mutta aikavirhettä 5,81. Tästä eteenpäin ajasta on tullut pahin haasteemme. Ensimmäinen luva kakkosissa irtosi Varkaudessa syyskuussa.

Agilityn huippukohtia on ollut nollien ja luokkanousun lisäksi Agirodun pukukilpailun voitto RhodeAir joukkueellemme. ;) Samalla Tampereen reissulla pääsin katsomaan Ikimba Faridaa, Ansaa. 

Yhteensä starttasimme agilityssa 28 kertaa vuoden aikana. Palkintopallille saimme kivuta jopa 5 kertaa ja kerran pääsimme jopa ASB -lehteen! ;)

Treenasimme HAU:n ryhmässä ja kävimme parin kuukauden ajan treenaamassa rhodeporukan kanssa Agimestassa. Kävimme Anne Saviojan ja Teemu Linnan koulutuksissa, joista opin valtavasti. Lisää näitä!!

Muutettuamme Savonlinnaan treenaaminen on vähentynyt huimasti, varsinkin lumen tultua emme ole treenanneet agilitya yhtään. Pääsin syksyllä ohjaamaan telinevalmiiden ryhmää, tosin minun ohjaamiani treenejä ei kovin montaa ollut, mutta avautuipa tuokin puoli agilitysta. Ei ole helppoa selittää itselle päivänselviä asioita aloittelijoille! Ratojen suunnittelusta luennoilla tuli uusi harrastus... ;)

Ensi vuoden tavoitteeksi asetan nousun kolmosiin. Jospa joku tuomari asettaisi tarpeeksi löysän ihanneajan...

TOKO:

Tokon puolella ei ole tapahtunut mitään. Meinasin ilmoittaa yhteen kokeeseen, mutta se sitten jäi... Treenailtu ollaan kuitenkin ja liikkeet ovat hyvin mielessä. Aloin opettaa Himballe joitakin seuraavien luokkien liikkeitä, mutta ne sekoittivat Himba pään: liikkeestä istuminen ja maahanmeno ja seisominen menivät sekaisin, mutta ovat taas treenauksen tuloksena kutakuinkin järjestyksessä. Varsinkin nyt talvella, kun agilitya ei voi treenata Savonlinnassa, olemme treenailleet tokoa. Hyvää aivojumppaa! Pidämme jatkossakin alo-liikkeet muistissa, jospa vaikka sitten joskus yritämme taas kisoisin. Mutta en lupaa mitään!

NÄYTTELYT:

Fumban kanssa kävin kahdessa pentunäyttelyssä, joista ensimmäisessa Fumba ylsi ison luokan neljänneksi, mutta ei saanut kp:ta. Toisessa Fumba olikin sitten PU2 ja sai KP:n!

Himba on käynyt tänä vuonna neljässä näyttelyssä. Ensimmäinen oli Mäntsälän KR näyttely, johon päätin ilmoittaa Himbankin kun olin joka tapauksessa menossa sinne Fumban kanssa. Fumban tulos oli EH3, johon olin erittäin tyytyväinen. Fumba oli tuolloin juuri täyttänyt 9kk ja oli vielä ihan vauva. Fumba käyttäytyi upeasti! Himba oli ainut valionarttu ja sai ERIn ja oli PN3. Hyvä comeback kehiin!

Seuraava näyttely oli erkkari Heinolassa. Fumba sai EH:n ja Himba sai ERI:n. Ei siis kummempaa menestystä, mutta eipä ollut odotettavissakaan, kun rhodesiankoiria oli niin paljon.

Kolmas näyttely oli Helsinki Winner -2010. Himba sai ERI:n ja sijoittui valioissa toiseksi, huippua!

Neljäs näyttely oli Voittaja 2010. Tämä päivä kruunasi koko vuoden, kun Himba yllätti voittamalla kaikki nartut ja sai näin nimensä eteen uuden tittelin V-10! Lopulta Himba oli VSP ja sai CACIBin ja sai lisäksi osallistymisoikeuden Cruftsiin 2011 tai 2012.

Kävimme yhdessä match showssa vuoden aikana. 10.10.10 Savonlinnassa Himba oli koko mätsärin BIS1! Samana päivänä Himban pennut täyttivät vuoden!

Ensi vuonna näyttelyt saavat luultavasti jäädä. Jos HImba pysyy hyvässä kunnossa, eikä turkista tule leikkauksen myötä pitkää ja pehmeää, saatamme osallistua erkkariin ja voittajaan. Jos kunto pysyy tosi hyvänä (ja saan jostain rahaa ja matkaseuraa), saatan jopa harkita maailmalle lähtemistä.

MAASTOJUOKSU:

Vihdoin sain ilmoitettua Himban ensimmäisiin maastokisoihin. Käytiin RRMM 2010 -kisoissa, Himban ensimmäiset viralliset kisat. Sijoitus oli lopulta 11. Ei huono!

Ensi vuonna yritämme olla tämän saralla aktiivisempia. Himba nauttii lajista niin paljon. Vaikka Himba ei tässä lajissa palkinnoille asti pärjääkään, ei se haittaa, koiralla on niin hauskaa, että jo sen vuoksi kannattaa ajella pitkin Suomea! Mutta ensin pitäisi hankkia oma koppa ja mantteli. 

MUUTA:

Tammikuussa osallistuin ridgeback -yhdistyksen järjestämälle luonneluennolle ja (muistaakseni) helmikuussa osallistuin yhdistyksen järjestämään rotumääritelmäpäivään, jossa käytiin rotumääritelmä tarkasti läpi ja opeteltiin arvostelemaan koiria. Nyt kun asun korvessa, on koulutuksiin vaikeampi osallistua, kun kaikki tapahtuu etelässä. Katsellaan, jos johonkin sopivaan saumaan sattuisi mielenkiintoinen luento, jonka vuoksi jaksaisi matkustaa.  

Toukokuussa osallistuimme Ikimba leirille, missä treenailtiin mm. hakua. Laji kiinnostaisi, mutta yksin sitä en lähde treenailemaan, kun en ymmärrä siitä melkein mitään. Ehkä sitten seuraavan koiran kanssa sitä voisi kokeilla. Himba veti vaan hepuleita ympäri metsää. :D Kyllä se hiffasi homman sitten, kun huomasi, että ihmisillä on namia.

Kesällä aloitimme uuden harrastuksen: pyöräily. Tai nyt Himba on jo niin aikuinen, että sen kanssa uskaltaa pyöräillä... Himba oppi kesällä myös jäljestämään ihmisen jalanjälkiä seuraamalla. Ihanaa, nyt ei tarvitse raahata makkaraa narussa ympäri puistoja, riittää, kun itse kävelen. ;) Tämä taitoa olisi ihana päästä treenaamaan paremmaksi, ehkä sitten taas kesällä. 

Kesällä muutimme Savonlinnaan, mikä on tietysti haitannut harrastamista, kun olosuhteet treenaamiselle ovat olleet heikot. Toivottavasti pääsemme vaihtamaan seuraa, jossa treenausmahdollisuuden ovat huomattavasti paremmat. Kun koulu loppuu toukokuussa ja muutamme kesäksi takaisin Helsinkiin, koitan saada taas ryhmäpaikan HAU:sta. 

Suurin murhe koiravuodessa oli se, kun menetimme rakkaan Hessun, Ikimba Farijin, 4.9.2010. 

Muita, pienempiä, takaiskuja oli se, kun odotettu näyttelymatka Liettuaan ei onnistunutkaan, kun Himballa alkoi juoksut. Maaliskuussa Himballa oli suolistotulehdus tms. ja likka joutui päiväksi eläinsairaalaan nesteytykseen. 

Himba steriloitiin viikko sitten, joten tositoimiin pääsemme vasta noin parin kuukauden päästä. Ensi kesänä pistetäänkin tuulemaan niin lujaa kuin Himban terveys vaan sallii! Eikä tarvitse murehtia juoksuja, ihanaa!


Tapahtumarikas vuosi kaikenkaikkiaan. Toivottavasti ensi vuodesta tulee yhtä antoisa!