Lähtöahdistumiseen on nyt uusi havainto: Himba ei halua olla eteisessä. Tämän havaitsin, kun yritin saada Himban huoneesta eteisen/keittiön puolelle, eikä se olisi millään halunnut tulla, vaan hyppäsi sohvalle makaamaan. Eli Himba ei olekaan niinkään mun perään, vaan ei vain halua olla eteisessä. Onko jotain sattunut, kun Himba on ollut yksin eteisessä ja nyt pelkää olla siellä yksin? Nyt yritän tehdä eteisestä ihanan paikan, johon pääsy on etuoikeus. Tämä on tosin vaikeaa, kun kämppä on näin pieni. Mutta: kun teen ruokaa, syön, tiskaan tms. Himba ei tule keittiöön ollenkaan, vain silloin kun sen sinne pyydän. Myös ulko-ovesta kulkemiseen täytyy saada lupa, niin sisälle tultaessa kuin ulos lähtiessäkin. Näin yritän saada Himballe päähän sitä, ettei ovesta kuljeta ilman lupaa. 

Eilen aamulla olin sillä kannalla, etten saa ongelmaa yksin korjattua, kun lähtö oli tosi, tosi vaikea. Nyt toivo on jälleen palannut, tänä aamuna lähteminen oli paljon helpompaa. Huomenna voisin kokeilla sitä, etten laita huoneen ovea kiinni vaan jonkun tuolin esteeksi. Jännitystila tuntuu usein saavan alkunsa siitä, kun suljen huoneen oven. 

Koiran ongelmien ratkaiseminen tuntuu muuten salapoliisityöltä, aina löytyy uusia ongelmantekijöitä ja ratkaisuja ja lopulta ongelma (toivottavasti) poistetaan kokeilemalla eri ratkaisuja. Vähän kuin palapeli. Hitsit, kun koira voisi vaan sanoa, mikä vaivaa. Ehkä tämä tästä. Sainhan Himban rappupelonkin vihdoin poistettua.