Käytiin eilen kolmen radan verran kisaamassa Mikkelissä. Oltiin hirmuisesti etuajassa, kun kisat olikin myöhässä. Käytiin ilmottautumassa ja H kävi heti aurinkoon maaten, ilmopöydän eteen. Eli oli oikeinoikein energisellä tuulella. Hyväähän siitä ei tietenkään seurannut...

Eka rata oli hyppyrata. Oli tosi kivan oloinen, kuten Tuoma Pajarin radat mun mielestä on ennenkin olleet. Himba oli lähdössä jotenkin ihan muissa maailmoissa ja katseli radan ulkopuolelle enkä meiannnut saada sitä istumaan. Kun päästiin itse asiaan, Himballa oli ihan jees vauhti ja kuuntelikin ihan mukavasti. Alussa kuitenkin itse sössin ja yritin tehdä eri tavalla kuin olin ajatellut ja valssin sijaan tein takaaleikkauksen, mikä on meillä se vähän heikompi kohta. Siihen sitten jäätiin pyörimään ja koitin saada H:ta hyppäämään esteen. Pysähdyttiin sitten ihan kokonaan, otin molempia niskasta kiinni ja sitten mentiin loppurata ihan oikeella meiningillä. Yhdessä kohdassa H taas karkasi liian pitkälle ja hyppäsi ylimääräisen esteen, mistä hyl. Ja olin vielä ajatellut sitä kohtaa ihan kunnolla, etten vaan päästä sitä karkaamaan... noh, tämmöstä tää on. Loppuun ilman virheitä. 

Toka rata oli agirata ja H ihan syttyi silmissä kun näki muiden menevän radalla. Mutta taas oli lähdössä ongelmaa. Himba katseli vaan muualle ja sain sen vaivoin istumaan. Ja se istui vielä vinoon... Vaikka yritin kovasti viritellä sitä ja ottaa kontaktiin, niin ei ni ei. Noh, radalle ei siis lähdetty kovin hyvistä lähtökohdista ja H tiputtikin tokan riman, kun varmaankin itse sanoin jotain tai laskin käden tms. koska seuraavana oli kepit ja halusin vähän vekata koiraa keppilinjan toiselle puolelle, jotta hakisi paremmin sisään. Kepit H jätti kerran kesken, otin alusta uudestaan ja yritin samantien vedättää ja juosta itse seuraavan esteen taakse, kun tiesin, ettei nolla enää saada. Mutta taas tyyppi jätti kesken, se ei kestänyt kisatilanteessa mun irtoamista. Siiiis uudelleen alusta ja nyt vedätin vaan vähän eteenpäin ja otin varman päälle. Jatkettiin rataa sitten taas meiningin kanssa. Radalla oli tosi pahat putkipommit, kaksi U putkea vierekkäin ja piti mennä sisemmästä putken päästä. Näistä onneksi selvittiin molemmilla kerroilla. Puomin kontaktin otti tosi nätisti, jei! Loppuradalta ei virheitä. Eli saatiin peräti tulos (vuoden eka!!!) joka oli niinkin kaunis kuin 35,20. Siis 15 vp. (rima+2xkepit) ja 20,20 aikavirhettä.

Kolmas rata oli taas agirata. Nyt H oli lähdössä hyvin kuulolla. Jätin H:n alkuun vinottain, tarkoituksena vekata seuraavan esteen välissä, jotta koira saisi hyvän tien seuraavalle esteelle, jolle piti kääntyä 180°. Tämä menikin oikein hyvin, mutta sitten seuraavan esteen olin taas ajatellut takaaleikata, mutta H juoksikin esteen ohi. Äh. Kiellosta 5. Puomin otti taas nätisti. Putkeen ohjasin jotenkin tosi oudosti ja sieltä tuli taas kielto. Renkaissa ei tänään ollut mitään ongelmaa, oikein hyvä, sillä oman hallin renkaasta se menee aina ohi. Putkisuoralla ehdin jopa H:n edelle! Sitten mentiin virheittä kepeille asti, joilla yritin taas ottaa koiraa kontaktiin ja jarruttaa vähän, mutta se menikin sitten ohijuoksuksi ja vauhti loppui seinään. Sain H:n sitten kepeille ja loppuun mallikkaasti. Mutta 3xkielto -> hyl. Äh! Olin toivonut saavani joltain radalta sellaisen tuloksen, että olisin nähnyt mitä meidän nopeus on nykyään. Mutta ei ni ei.

Että semmoinen sunnuntaikävelymeininki oli tänään. H oli jotenkin tosi jähmeä. Tästä ei voi mennä kuin ylöspäin! Ja takaaleikkauksia aletaan treenaamaan oikein olan takaa ja koitan välttää niitä viimeiseen asti radalla. Myös keppeille menoa kovastakin vauhdista pitää treenata. Ehkä tää kaikki on vaan ohjattujen treenien puutteesta johtuvaa. Musta tuntuu, että oon ihan hukassa mun ohjauksen kanssa. Onneksi enää 4 viikkoa HAU:n treeneihin!