Käytiin tänään SavPk:n epävirallissa agikisoissa. Yhteensä 2-luokkalaisia oli kaksi: me ja yksi mini. Heh. :) 

Rata oli hirmusen vaikea. Ainakin nyt, kun en ole pitkään aikaan joutunut vaikeita ratoja analysoimaan. Rataantutustuminenkin alkoi siitä, että katsoin ensin että mikähän järjestys tässä oikeen on. Yleensä siis olen ehtinyt rataantutustumiseen mennessä hahmottaa estejärjestyksen ja pohtimaan jo vähän alustavaa ohjaus-suunnitelmaa. Eli kylmilteen mentiin. Radalla oli kauheita pommeja ja kieputusta. Lisäksi rimat oli 60cm ja ollaan nyt treenattu 40cm. Sen kyllä huomasi. Alussa Himba hyppäsi ihan hyvin, mutta kolmannen esteen se käveli ali. Hehe. Otin sitten uudestaan ja sama juttu. Kun otettiin lisää vauhtia ja kannustin kovasti niin kaikki hypyt tuli lopulta hypättyä. Voivoi. Täytyy käydä ensi viikolla hyppimässä muutamia 60cm hyppyjä, josko se siitä. Ollaan siis tehty 40cm koska ollaan treenattu vauhtia ja meininkiä. Lisäksi Himba välillä peitsaa hypättyään kovasti korkeita hyppyjä, joten ollaan treeneissä otettu iisimmin. Nyt ei ainakaan peitsannut radan jälkeen ja tokallakin kerralla (joka jouduttiin ottamaan heti perään) oli mukavasti vauhtia.

Radalla mun ohjaaminen oli varmaankin aika kökköisen näköstä. Ihme mokia tuli tehtyä. Enkä varmasti ohjannut kaikkia kohtia parhaalla mahdollisella tavalla, mutta yksinkertaisesti aika ei riittänyt parempaan pohtimiseen. Suoritus ei ollut pahimmastakaan päästä, mutta Himban rimanalitukset, renkaan sivusta menot, karkailut kontakteille ja kontaktien yli hyppiminen teki suorituksesta aikas ruman. Nyt ollaan kyllä niiiiiiin ohjattujen treenien tarpeessa! Onneksi kesä ja hau:n treenit häämöttävät jo edessäpäin. Tehtiin rata vielä uudestaan, mutta 50cm rimoilla. Nyt hyppäsi hyvin, mutta mun ohjaus oli edelleen kökköä. Sain aika monta tilannetta korjattua ihan vaan karjasemalla. Vähän enemmän olisi pitänyt saada ohjaamiseen draivia ja sulavuutta. Tokalla radalla Himballa oli jo vähemmän vauhtia (ekalla siis oli oikeesti aika hyvä vauhti, jes!!!!), mutta kohtalaisesti kuitenkin. Kepit meni tosi buenosti, mistä olen hyvin iloinen. Rengas vammasi molemmilla radoilla. Höhhöh. Treenattiin sitä kuitenkin pari viikkoa sitten eikä ongelmaa sinänsä ollut. Treeniä siis vaan lisää. Keinu ja A meni nätisti, mutta puomin alastulossa ei osunut kummallakaan kerralla kontaktille. Yök. Tehtiin vielä kisojen jälkeen rengasta ja puomia. Ensin juoksi puomin alas, eikä pysähtynyt, osui kuitenkin kontaktille. Otin vielä kerran niin, että pysähtyi. Täytyy ens viikon kisoissa vaan vaatia se kontakti vaikka itse pysähtymällä koiran eteen. Ärsyttäviä virheitä!

Suunnitelmana on siis käydä tekemässä pienet tehotreenit korkeempien hyppyjen ja renkaan kanssa ens viikolla. Puomia en jaksa kuitenkaan laittaa yksin kasaan, joten voisin ottaa vaan alastuloa pöydän päältä. Sitten suunnataan ehkä vähän luottavaisemmin mielin ensi viikonloppuna kisoihin. Hyvää tässä päivässä oli se, että nähtiin missä mennään ja että mä olen oikeesti ihan hukassa ohjauksen kanssa. Kesä tule pian!

***

Käytiin muuten perjantaina moikkaamassa (vihdoin) Kerimäellä Eeben ja Topi rhodeja sekä Johannaa perheineen. Eeben olisi kovin innoissaan leikkinyt Himbun kanssa, mutta H ei oikeen lämmennyt E:n kovalle tyylille. :D Mukavaa oli, kiitokset Johannalle lenkkiseurasta ja tarjoiluista!