Oltiin juhannuksena mökillä perheen kanssa. Himba nautti kun sai olla koko ajan vapaana, vahtia omaa pihaa ja käydä salaa nuolemassa grillin ritilät makkaran paiston jälkeen. Soutamassakin käytiin, mutta Himba ei ole kovin mukavaa soutuveneilyseuraa kun se ei malta pysyä paikoillaan. Nuorempana se oli moottoriveneessä kuin kokenut laivakoira, mutta soutuveneessä se vaihtaa paikkaa koko ajan. Uimassa Himba kävi muutaman kerran, mutta vesi oli kovin vilpakkaa. Meillä on mökillä projekti "järvikorte pois rannasta". Höpsö Himba lähti uimaan veneen perään, kun olin veneessä pitelemässä viikatetta kaislan kaatajana. Hölmö huolestui kovasti, että jätän sen tai että olen pulassa. Yhtenä iltana käytiin koko porukka soutamassa. Takaisin tultaessa yritin nousta veneestä laiturille, mutta horjahdin ja molskahdin rantaveteen. Ei se Himba tositilanteessa sitten osannut toimia mitenkään, katsoi vaan, että mitä sä siellä vedessä teet.


Naurattaa, vaikka ei ollut kiva tippua veteen! Himba katsoo kummissaan maten touhua.


Lepotauko


Siinähän se jussi menikin, syötiin ja nukuttiin, eli oltiin vaan. Ennen kotiin lähtöä käytiin vielä mökkimessuilla. Himba käveli lungisti ihmisten keskellä ja odotti nätisti, kun porukka kävi vuorotellen katsomassa kohteita.


mökkimessujen mökkivahdit

Keskiviikkona käytiin Hau Openissa kisaamassa yksi kakkosten virallinen startti.
Odotettiin yli kolme tuntia meidän vuoroa. Sitten kun päästiin radalle, oli Himba kerryttänyt itseensä jo melkoisesti energiaa muiden suorituksia katsellessa. Eli vauhtia oli - ihan sairaasti. Rata alkoi heti ekan hypyn jälkeen kepeillä, joten vauhtia oli ihan liikaa kepeille taipumiseen. Kontaktit oli järkyttäviä, ei pysähtynyt puomin alastulolle, keinu oli järkky lentokeinu ja A:lla ei pystähtynyt kontaktille, otti kontaktin kuitenkin. Keinun jälkeinen elämä koitui sitten meille pahaksi paikaksi. Olin ajatellut takaaleikata keinulla, koska yleensä Himba on keinulla melko hidas, joten ajattelin ehtiväni. Noh, Himbahan meni täysillä, itse menin liian läheltä keinua ja jouduin hyppäämään keinun nousevan puolen yli, tai ainakin jouduin väistämään sitä, tilanne meni niin nopeasti, että tajusin vaan olevani kusessa. Ja koska olin Himban jo tultua kenulta alas vielä keinun väärällä puolella, Himba lukitsi edessä olevat esteet seuraaviksi, vaikka piti mennä vieressä olleeseen putkeen. Että näin, ihan oma ohjausvirhe tuotti hylkäyksen. Loppu meni ihan ok, paitsi se A ja yksi rimakin taisi lentää. Menoa ja meininkiä oli enemmän kuin koskaan, eikä mulla ollut tarvittavaa prkl -asennetta mukana. Rhodesialainen siis viiletti menemään kuin bc konsanaan, mihin ohjaaja ei ollut todellakaan varautunut! 
Jos suorituksesta haluaa jotain positiivista sanoa, niin ainakin oli vauhtia!

Kisojen mölliradalla oli mukana Himban pentu Nanya. Olipa kiva nähdä miten oma "kasvatti" menee radalla. Lisää vaan treeniä, niin saadaan varmuutta Nanyankin menoon!

Huomenna lähdetään heti aamulla aikaisin Iittiin maastokisoihin. Kuuma päivä luvassa, saa nähdä miten rouvakoira jaksaa juosta.

Kiitos broidille kuvista!