Vaikka ei tässä rhodessakaan edelleenkään oo mitään vikaa! Mitä nyt viikonloppuna otti taas vanhan huonon tapansa mukaan leikkiin ja alko hyppimään ja näykkimään mua. Tosi jees. Onneks sain loppumaan kuitenkin siihen. Alotetaan nyt kuitenkin johtajuus-viikot, eli Himba saa pyytää luvan kaikkeen mitä tekee. Tuntuu, että neidillä (tai rouvahan se on, vai miten sen nyt sit tulkitsisi :D) on noussut kusi päähän kun saa mökillä nukkua melkeen missä vaan. Muutenkin toi koira on kummallisen pentumainen koko ajan. Ihan hassua! Äitikin parahti mökillä, että eikö toi Himba rauhotu koskaan. Ja niille, jotka luulee, et Himba on rauhallinen niin tiedoksi, että vaikka toi koira osaa myös olla rauhallinen, niin se osaa olla myös raivostuttavan itsepäinen ja energinen ja tuholainen ja ja.... Noh. Himba.  Onneks se on suurimman osan ajasta kiva! ;)

Tänään agitreeneissä meitä oli paikalla huimat kolme. Tehtiin Miran kanssa Anna Eifertin facebook sivulta nappaamaani kisarataa, hyppäriä. Oli aika jees, vaikka mun ratamestarin taidot vaatis ihan hirveesti hiomista! Mut kyllä se aika paljon sitä rataa muistutti. :D Yks kinkkinen kohta oli, jota Himban kanssa hioin useamman kerran. Kokeilin siinä myös erilaisia ohjauskuvioita. Himba vähän väsähti, mutta kesti hinkkaamisen yllättävän hyvin. Rata piirros:

 

 

 


vaikea kohta olis siis 11-14. Tosin meillä hallin pienuuden takia kepit oli vähän vinossa putkelta  estelle 12 välisellä akselilla. Tällöin 12 ja 14 väliin jäi ahdas kohta, joka tuotti vähän ongelmia. Ihanaa, kun on analysoitavia ongelmia!! Kokeilin tässä siis sitä, että olen 12 ja 14 välissä ja  ja kierrä -käskyllä 13. Sitten yritin olla 12 toisella puolella ja siitä sylkkärillä. Ei oikeen toiminut. Lopulta valssi 12 ja 13 väliin. Paras oli vaihtoehto 1, täyty vaan ite varoa olla menemästä yhtään kohti kahtatoista, muuten H kiersi väärälle puolelle.
Muuten radalla ekalla kerralla ohjaten melko spontaanisti ohjailin paljon vastaisella kädellä, mitä en yleensä koskaan tee. Häh? Se vaan tuli jostain, mutta toimi kuitenkin tosi hyvin. En kyllä ite tykkää siitä ohjaustavasta, tökkii jotenkin silmään. Mut tohon se vaan jotenkin sopi. Outoa. Vastasen käden mukaan ottaminen autto kyllä kohdassa 4-6, jossa tein takaaleikkauksen. Niin siistiä leikkausta H ei varmaan koskaan oo tehnyt. :)

Alokkaan kanssa tehtiin 6-8, jonka jälkeen laitettiin putki. Vähän takaaleikkaustreeniä siis. Uutena asiana kontaktien alottamista ja loppuun keppejä. Jeejee, kiva nähdä kun koulutettava edistyy! :) Paljon olin taas aatellu ottaa, mutta täytyis vaan muistaa, että nuoret koirat ei jaksa paljoa kerralla, kun kaikki on vielä uutta. Siis maltta Heidi, malttia.

Loppuun vielä yksi video. Että ei käy yhtään kateeks. Niinku joku tätä facebookissa kommentoikin, ei tule itelle liikuntaa! Mutta rakkaat bc:n omistaja-ystäväiseni, ja miksei muutkin(!) tässä teille tavoitetta ;) :