Kävin eilen katsomassa Lauran & Detan agitreenejä. He treenaavat siis yhdistyksen agilityvastaavan ryhmässä, jossa on jo osaavampia, mutta myös pari alottelijaa. Ja oli kyllä hyödyllinen parituntinen. 
Lyhyesti kerrottuna uusi juttu mulle oli "flip". Vähänkuin sylkkärin ja leijeröinnin risteys. Näytti aika kätsältä! Toinen haastava juttu mitä ryhmä teki oli niistopersjättö. Keppien kanssa oivalsin sen, että mähän seison välillä Himban edessä, eikä se siksi nää mihin sen pitäisi kepeille mentäessä tähdätä. Eli koiralle pitäisi jättää enempi työskentelytilaa. Alokkaita ajatellen olen tehnyt oikein sen, että palkka tulee esteiden takaa -> koira ei tuijota ohjaajaa vaan katsoo minne menee. Koiralle pitää siis opettaa myös oman pään käyttö, jos se ei sitä muuten ymmärrä käyttää.

Tänään aamulla mentiin Lauran, Detan ja Himban kanssa hallille treenaamaan. Tehtiin Himban kanssa ensin noin 90 asteen avokulmaa kepeille. Tyyppi ei yhtään tajunnut minne sen pitää mennä ja meni useampaan kertaan ihan väärästä välistä sisään. Eli H ei ilmeisesti täysin hahmota minne sen pitäisi kepeillä mennä. Tai sitten se on niin herkkis mun liikkeille ja rintamasuunnalle, että menee sinne, minne kropalla osoitan. Lopulta oikea väli löytyi useammankin toiston verran. Verkot sisääntulolle käyttöön? Ja sitä päätä pitäisi saada alemmas...

Flippi toimi aika jees. Pitää muistaa kunnolla käskyttää, jotta menee seuraavalle esteelle. Flipissä meille haastavaa on se, että sylkkärit ei oo meidän vahvuus ja se hidastaa Himbaa. Samaten jos jään paikalleni huutamaan putkea, hidastaa sekin Himbaa. Saatiin kuitenkin aikaan monta aika hyvää toistoa. :) Putkeen koira juoksi hienosti, ei enää tietoakaan mistään putkihidastuksesta. Liekö Purinan putket vaan olleet kesällä jotenkin ällöjä?

Niistopersjättö toimi myös ihan hyvin. Siinä pitää muistaa, että niistävä käsi on kaiken a ja o. Himba luki kuitenkin hienosti tätä ohjausta. :) Ehdottomasti käyttöön kun vaan tilanne sallii!

Detta ontui, joten annoin Lauran vielä tehdä Himban kanssa. Hyvin Himba jaksoi, vaikka toistoja tulikin koko treeneissä aika monta. Hyvä Himba! Muutenkin Himba oli ihan tohkeissaan, kun yhtäkkiä tekikin jonkun muun kanssa hommia. Oli muuten kiva nähdä, että ei se H nyt ihan automaatti ole, on mun ohjauksella aika paljon väliä siihen mitä se tekee. Vaikka kyllä se Laura lopuksi saikin sen ihan hyvin menemään, mielenkiintoisten valssivariaaitoiden jälkeen. :D

Niin ja se siitä treenitauosta Himban kanssa. Lupasin nimittäin mennä huomennakin treenaamaan. Hehe. Hups. Huomenna kontakteja ja 2on2off:n vahvistamista alastulolle ja kokeilen keppien alkuun verkkoja. Multa toivottiin jotain haastavaa rataa, saas nähdä mitä keksin!

Ps. Oon nyt hieronu Himban lantion ja kylkiluiden välissä olevaa kylkilihasta (mikähän tälle olis oikea termi? :D) molemmin puolin ja mun mielestä parannusta on havaittavissa, sillä en ole enää nähnyt lenkeille kirputusta! Nyt jatkan samaa rataa niin H saadaan huippukuntoon.