Tänään taas ryhmäagilitytreenit Purinalla. Jotenkin itsellä oli vähän väsy olo + Himballa oli superkivaa -> lopputuloksena välillä sössimistä, mikä jäi harmittamaan. 

Treeneissä ei tullut mitään suurempia virheitä tehtyä, Himba teki hommia ihan jees, palkintopallin ykkössija kiinnosti kovasti, mikä haittasi ekan harjoituksen loppusuoraa. Ekassa harjoituksessa ei kummempia virheitä, vain loppusuoran oma ajatus takaaleikkauksesta ei toiminut ja kokeiltiin edestäleikkausta. Himba selkeesti toimii kun vedätän sitä, mutta jos jään sen taakse, alkaa koira pyöriä "mihin jäit?"- tyyliin. Aluksi Himba teki tapansa mukaan oman kunniakiekan kontakteille katsastamaan lätkät. Kutsuin takaisin ja aloitettiin uudestaan. Alussa piti tehdä takaakierto, mikä oli Himballe haastavassa paikassa, sillä A kummitteli suoraan edessä. Sain sen kuitenkin kääntymään napakalla käskyllä. Vähän turhan paljon piti sanoa tiukasti, mistä jäi itselle huono fiilis. Mutta semmoinen on Himba. Keinu meni oikein hyvin, samoin kepit ja pöytä (jota tehtiin (turhankin...) pitkästä aikaa). Loppusuoran sössimisiä + tiukkaa käskytystä ennen rataa lukuunottamatta tämä harjoitus meni siis hyvin.

Toinen harjoitus meni ihan ok... harmittaa, kun en itse tajunnut lopussa sanoa, että ei tehdä enemää, Himba oli selkeesti liian väsynyt ja teki radan lopussa löntystellen. Hyi mua! Harjoituksessa treenattiin twistejä, jotka meni meillä tosi hyvin, Himba kääntyy tosi tiukasti ja hyppää ihan siivekkeen vierestä. Itse olin ihan hukassa omien ajatusten kanssa ja jäin useassa kohdassa voivottelemaan että ainiin, näinhän tässä pitikin mennä. Himballe kun ei toistot sovi, se alkaa näyttää kieltä ja sanoo, että urpå, mä osaan jo, mee keskenäs uudestaan... Tai näin musta ainakin tuntuu. :D Harjoituksessa oli aika paljon kiepsutusta, mikä oli mun mielentilalle turhan haastava, mutta ihan jees suoriuduttiin, Himba teki hyvää työtä, matte munaili.

Tästä treenikerrasta jäi päällimmäisenä mieleen se, että tunnen itse koirani parhaiten ja kannattaa tehdä joissain asioissa oman pään mukaan. Harmittaa oma vireystila: vaikka kuinka yritin, ei vaan aivot toimineet. Tosi tylsää koiralle! Himba teki loistavaa työtä, opin siis myös sen, että minähän se tosiaan olen, joka kaikki virheet tekee. Aika hyvin osaan kyllä nähdä meille ne haastavat kohdat jo, jos jotain positiivista itsestä pitää mainita. Suunnittelemani tiet olisi toimineet, jos aivot ja jalat olisivat tehneet yhteistyötä... :D

Ennen harjoituksia tehtiin Himban kanssa takaakierto treenejä. Himba on ihan loistava kuuntelemaan ohjausta ja huomasin, kuinka pienikin oma liike liian aikaisin saa koiran menemään "väärältä" puolelta. Tähän siis tarkkuutta. Myös seuraamiset meni tänään ihan buenosti, ollaan kotona hinkattu vasemmalle kääntymistä ja alkaa harjoitus tuottaa tulosta. :)

Ennen kotiinlähtöä jäätiin Inkan kanssa juttelemaan treeneistä ja Himba ja Rommi leikkivät. Mietittiin, että olisi paljon hyödyllisempää, jos itse oman harjoitussuorituksen jälkeen saisi sanoa mitä olisi tehnyt toisin ennenkuin ohjaajat sanovat oman mielipiteensä. Täytyypi tätä ehdottaa, tällätavoin nimittäin oppisi paljon paremmin, kun joutuu itse pähkäilemään omia virheitä. :) Ja tietysti halutaan saada mahdollisimman paljon irti joka treeneistä!

Keskiviikkona rhodeporukalla agitreenit, saa nähdä miten Himba jaksaa. :) Olen alkanut parhaani mukaan pitämään Himba lihaskunnosta huolta, venytellään ja "jumpataan" "treenien jälkeen ja puetaan lämpösesti ja lämmitellään ja jäähdytellään hyvin treeneissä. Mitä siitä omasta kunnosta välittämään. ;) Kunhan koira pysyisi mahdollisimman hyvässä kunnossa!