Aamulla herättiin aikaisin ja lähdettiin matkaseuraksi saatujen vanhempieni kanssa ajamaan Lohjalle. 

Kenttä, jolla kisat järjestettiin oli mutainen. Mietin liikkuuko Himba ollenkaan niin kökköisellä alustalla, mutta huolet osoittautuivat turhiksi. Itse tosin liukastelin mudassa, onneksi en kaatunut... Päivän edetessä kenttä onneksi kuivui vähän!

Ensin oli kontaktirata. Rata näytti helpolta ja mietin, että jotain mätää siinä täytyy olla, ei näin helppoa rataa voi ollakaan... Rata menikin tosi hyvin, kontaktit oli hienoja ja renkaastakin meni läpi, vaikka vähän pelkäsin, että Himba menisi väärästä aukosta läpi. Mihin meidän rata sitten töksähti - keppeihin tietysti. Himba meni väärältä puolelta sisään ja otin uudestaan -> meni väärästä välistä sisään. Eli tulokseksi 10 + aikavirhettä 3,32 sekuntia -> tulokseksi 13,32, sijoitus muistaakseni 22/n.45. Muuten siis ihan tosi magee rata, mutta kepit taas töksähtivät, sama juttu kuin edellisessä kisa startissa. Ajattelin vielä edellisestä startista viisastuneena lähettää koiran kepeille, mutta ohjasin varmaankin liian voimakkaasti kädellä, jolloin koira kiersi ekan kepin väärälle puolelle.

Sitten oli hyppyrata. Heti radan alku näytti siltä, että eihän tästä tule mitään... Kaksi hyppyä, josta t i u k k a käännös putkeen, ympärillä monta pommiestettä. Alusta onneksi selvittiin kovalla käskytyksellä, turhan iso kaarre tuli, mutta onneksi sain pelastettua tilanteen täällä -käskyllä. Seuraava vaikea kohta oli sitten ne kepit. Ajattelin ohjata nyt eri puolelta kuin kontaktiradalla, eli "vedän" koiran kepeille, kun taas kontaktiradalla "työnsin". Joiduin ennen keppejä tekemään valssin hypyn, jonka koira hyppäsi, eteen. Mietin, että ehdinkö, kukaan muu kisaaja ei ollut tehnyt tällaista ratkaisua, mutta päätin kokeilla. Onneksi kokeilein, sillä keppien sisäänmeno oli hieno! :) Häkellyin itse siitä, että koira meni oikeasta sisään ja Himba hidasti vauhtia ja oli ihan että mitäs sä nyt jäit miettimään. Äkkiä lähdin sitten käskyttämään "menemenemene" ja saatiin tilanne taas pelastettua. Loppu oli yhtä vauhdikasta hyppysuoraa, tiukka kulma, josta putkeen. Putken jälkeen moni oli tehnyt hyllyn, kun koira luki putkesta tultuaan väärän esteen, joka näkyi putkesta. Meillekin meinasi käydä näin, mutta sain onneksi huudettua Himban oikealle esteelle. Huh! Vielä pari hyppyä ja maali. Tulokseksi siis nolla ja sij. 3/45!!! :) Yhteensä nollia tuli 8. Ei mikään maailman sulavin suoritus, mutta virheetön kuitenkin! JEE! Tuomari sanoi palkintojenjaossa, että kiva nähdä välillä muita rotuja palkintosijoilla, mistä olin hyvin samaa mieltä. ;) Varsinkin kun 1. oli espanjanvesikoira ja 2. iso villakoira. Saivatpahan bortsut ym. kerrankin nenilleen, hehee! :D Mainittakoon vielä, että tämä päivä oli rhodeille oikea nollapäivä: samalla radalla saman kasvattajan kasvatti Ikimba Daraja "Dara" ja Suvi saivat ekan nollan ja toisaalla Suomessa Malozi Damisa "Ronja" ja Noora saivat viimeisen nollansa ykkösissä ja saivat siirron kakkosiin! Hyvä rhodet!!!

Hyppynolla siis saatu, enää kontaktinolla ja se on sitten siirto kakkosiin! (sitten joskus..)

Lopuksi kuvia hyppyradalta, kuvat on ottanut JMH, eli isä. :)

 

Keppien sisäänmeno, oli magee! (ekat kepit pituuden merkki takana ;) )

menemenemene

vielä yksi ja sitten mennään!

lähetys putkeen

muuri

hyppysuoralla

tokavika este...

ja sitten palkintojen jako. Tulos: -11,50 ja kolmas sija! (yht. kisaajia luokassa 45!!)

Maten ja koiran kontakti alkaa olla mallillaan! :)