Tänään käytiin kisaamassa Purinalla, AgiToko Dogs:in kisoissa. 

Ensin oli vuorossa hyppyrata. Rata oli ihan ok, muutama kinkkinen kohta oli rataantutustumisessa. Itse suoritus oli ihan siisti, Himba tosin löntysti aika lepposta vauhtia... Yhdelle putkelle ohjasin vähän hassusti (tai se olisi toiminut, jos Himballa olisi ollut enemmän vauhtia?) ja Himba jäi haistelemaan numerokylttiä... Viimeisellä putkella ennen loppusuoraa tein hölmön ohjauskuvio: juoksin  liian jyrkästi vasempaan, jolloin koira lukee seuraavan esteen olevan vasemmalla, kun olisi pitänyt mennä suoraan. Eli oma tie oli päin puuta, jolloin koira hyppäsi väärän esteen - > hyppäriltä HYL.

Radan jälkeen meidän treeniohjaaja Laura (Vitsit mä niin kiitän sua ens treeneissä!!!) tuli sanomaan, että ihan siisti rata oli, mutta seuraavalla radalla jämäkämpi ohjaus.

Sitten siis oli agiradan vuoro. Radalle kannettiin ensimmäiseksi mun kauhistus: keinu, ja kaiken lisäksi vielä tie keinulle oli heti alusta suora: hyppy, putki, keinu. Eli melkovarma itsemurha... Suunnittelin sitten vaan ottavani koiran ihan käsiin ennen keinua. Tässä m e l k e i n onnistuinkin, Himba veti aika kovaa vauhtia, mutta hidasti juuuri sopivasti keinun keskiosalla, jolloin keinun kontakti oli vielä luettavissa ok:ksi. Huh! Tässä välissä itse niin häkellyin: hitsi, sehän teki keinun m e l k e i n nätisti! Muutaman sekunninosan jäin miettimään että apua, mitä tapahtui ja sitten tajusin vaan ohjata vielä etusuoralla olevalle muurille. Muurilta kepit, jotka oli MAGEET! :) Kepeiltä pari hyppyä, josta mutka putkeen. Tässä kohtaa jouduin ihan karjasemaan putki-käskyn, ettei olisi mennyt ohi. Putkelle äkkiä edestäleikkaus, niin pääsin toiselle puolelle. Seuraavaksi oli kiva "hyppy-koukeroinen" juuri A:n ja puomin läheisyydessä. Jouduin taas lähes karjasemaan TÄSSÄ käskyn, ettei lähtenyt puomille. Äkkiä hyppy toiseen suuntaan ja uusi valssi ja A, joka meni oikein hyvin. A:lta suora: pituus ja hyppy, josta putkeen. Putkelta hyppy ja tiukka käännös toiselle hypylle ja puomi, joka meni myös hyvin. Enää kaksi hyppyä ja maaliin. Videolta katsoin myöhemmin, että voi vitsit mikä tuuletus, sillä me tehtin NOLLA RATA!!!!!!!!! :))))))))))))))))) ja viides sija 39:stä koirasta, yhteensä nollia tuli vaivaiset 7!!

Kiitos Lauralle, joka sanoi siitä käskyttämisestä! Nyt kyllä oli niin tiukka käskytys ja vauhtiakin oli ihan eri tavalla kuin hyppärillä, ei varmasti olisi mennyt näin hyvin, jos Laura ei olisi asiasta sanonut. Ehkä mä tästä lähtien uskon, että Himba vaan tarvii semmosen kauheen rääkymisen radalla, jos se tosiaan tuottaa näin hyvin tulosta! :D

Kiitos Inkalle superhyvästä seurasta ja ratojen ohjausten taktikoinnista ja siitä, että kuvasit meidän radat! :) 

Oon niiin ylpee meidän suorituksesta, jes!!! (vaikka se saattoi olla aika karun näköstä karjumista välillä :´D)

Maanantaina uudestaan! ;)