Ensin tärkeimmät uutiset:

Tänään on Himban agilityuran merkkipäivä: aloitettiin kisaaminen tasan vuosi sitten hyppyradalla samassa paikassa kuin tämän viikonlopun kisat! :)
Ja eilen oli Ikimba F-pentujen merkkipäivä: pentuset täyttivät 9 kuukautta ja ovat virallisesti junioreita! 


Me ollaan oltu mökillä koko viikko, onneksi, sillä on ollut ihan mielettömän kuuma ja täällä sentäs pääsee uimaan. Himbakin on osoittautunut tänä kesänä vesipedoksi. :)



...hyi kun märkää vettä!

Himba vahtihommissa:


Kesällä saa herkutella:



Himba joutui viikonloppuna hommiin, kun mentiin seka lauantaina että sunnuntaina Mikkeliin KK-99:n järjestämiin kisoihin. Sää oli hyvin hyvin helteinen, mutta siitä huolimatta Himba jaksoi tehdä jotenkuten töitä, vähän oli välillä haahuilua, mikä tosin johtui myös osaltaan omasta löysyydestäni. Molempina päivinä petrattiin toiseen rataan, kun huomasin ensimmäisillä ohjaavani liian löysästi. Lauantaina kylläkin molemmilta radoilta hylly. Ekalla radalla saatiin hylly pituudelta, jolta tuli ensin vitonen, kun Himba hyppäsi "sivusta ulos", sitten yritin korjata ja Himba hyppäsi pituuden väärään suuntaan. Jatkettiin kuitenkin loppuun asti, mutta matka tökki _taas_ kepeillä. Himba kylläkin meni oikeasta välistä sisään ja alku meni hyvin, mutta sitten jätti yhden välin pujottelematta. Höh. En viitsinyt jäädä hinkkaamaan... Olisi kyllä ehkä kannattanut kuitenkin korjata? Sitten tuli vielä puomin alastulolta kontaktivirhe. Hyi!

Toka rata oli hyppyrata. Jälleen tökki kepeillä, mutta nyt sisäänmenossa. Tie kepeille oli tosi vaikea, joten en yhtään ihmettele, että minä ja siten Himba mokasi. Muuten kepit meni hyvin, kunhan päästiin ensin sisään kepeille. :) Sitten mokattiin renkaalla (?!?!?!?) jonka Himba oli kylläkin ekalla radalla suorittanut ilman ongelmia. Himba meni siis renkaan sivusta. Yritin korjata ja Himba meni samasta reiästä takaisin, joten hylly tästä. Isä otti kuvia kisoista, tässä melkein kokonaisuudessaan hyppyrata:


Taas mennään!


Hoblaa, sitten kepeille:


löytyihän se sisäänmeno!


taipuu taipuu...


ohjaajan käsi jo melkein sivulla, eikä eteenpäin! :)


käääntyyy... ohjaaja olisi voinut aloittaa käännöksen aikaisemmin, koira hyppäämässä ihan väärään suuntaan...


hyppy!


putkeen!


kääntyy taas.... nyt koira jo vähän taipunut menosuuntaan päin!


Hop! Ohjaajan käsi melkein hyvin! :) Tosin tästä kuvakulmasta ei näe, onko käsi koiralle näkyvissä vai ei...


... kuten tässä on: käden pitäisi olla sivulla. Ja huom: mulla on molemmat kädet yhtä kaukana vartalosta! :( Onneksi Himba osaa tulkita mun ohjausta!


näin lähtee valssi


hupsis! rengasta ei suoriteta näin...


... vaan näin!


käännöksen olisi voinut aloittaa aiemmin... mutta hyvin kääntyy silti!


putkeen!


... ja loppusuora!

Olihan siellä hyviäkin kohtia, mutta silti jää aina harmittamaan tyhmät virheet. Himba teki kuitenkin ihan hyvin töitä, siitä olen iloinen. Tosin renkaasta voisi valita sen oikean välin... Keppejä pitäisi päästä treenaamaan ja äkkiä. Mutta missä ja miten?

Sunnuntaina oli vuorossa kaksi agilityrataa. Ekalta tuli hylly, jälleen... oikea hyllyputki päällä! Ensin töppasi taaaas kepeillä, keppikulma oli vielä helpohko, olisin tosin voinut tehdä pienen vekin, niin koira olisi nähnyt kepit paremmin? Nyt tultiin nimittäin suoraan kepeille, joten voi olla, ettei Himba nähnyt niitä? Tai jotain... joka tapauksessa juoksi kepeistä ensin ohi. Sitten kepit meniki hyvin, kun oltiin taas löydetty keppien alku. Muuten rata menikin hyvin, kunnes tultiin puomille. Karmeaa! Himba hyppäsi taas kontaktin yli. :( Mulla meni pasmat sekaisin, kun alkoi niin ärsyttää, että puomin jälkeisen hypyn jälkeen Himba hyppäsi väärän esteen, hylly tästä. Tuo hylly oli niiin täysin mun virhe, ohjasin ihan eri tavalla kuin olin suunnitellut. Noh, juostiin sitten "iloisina" maaliin. Kunhan koiralle jää hyvä fiilis, niin kaikki on hyvin! :) Tosin se on jo aikalailla sama saadaanko 10 + aikavirhettä vai hylly, joten ei haitannut. Muuten ok rata.

Toinen rata menikin sitten viikonlopun radoista parhaiten. Ainoa virhe tuli kepeiltä, Himba jäi pikkuisen jumittamaan, kun ihmetteli mun "hienosti" suunnittelemaa ohjausta, tarkemmin en muista miten kävi. :D Sain Himban kädellä avustaen kepeille sisään, mutta vitonen pätkähti silti pienestä jumituksesta. Muuten rata meni hyvin. Muistin ohjata prkl-asenteella ja vaadin Himban koskemista kontakteille, varsinkin puomilla. Kurkku olikin vähän kipeä radan jälkeen, taisin huutaa aika tavalla... :D Lopulta meidän tulos (hei, me saatiin TULOS!!! hyllyputki siis katkesi! :) se olikin mun tavoite ;) ) oli 8,49. Siis vitosen lisäksi aikavirhettä 3,49. Sijoituttiin jopa kolmansiksi (/18), wuhuu! Yhtään nollaa ei radalta tullutkaan, muiltakin vain yksi tai kaksi.

Kisoissa oli yksi kisaaja Savonlinnasta. Kävin kysymässä häneltä, miten Savonlinnassa on mahdollisuuksia agilityn harrastamiseen. Vastaus kuului, että tosi huonosti. Ryhmiin pääseminen on vaikeaa ja tuurista kiinni, sillä paikkoja vapautuu vain kun joku lopettaa. Eikä mitään kenttiä vuokrata. Kiva! :( Saa nähdä miten meidän agilityjen käy. Käydäänkö siis vaan Hau:n hallilla treenaamassa kun joskus ollaan Helsingissä käymässä? Voivoi.