Lähdettiin lauantaina köröttelemään Himban kanssa kohti mökkiä, missä yövyttiin yksi yö. Sunnuntai aamuna herättiin klo. 4.15 ja lähdettiin ajamaan kohti Jaalaa klo. 5.30. Eli aikainen herätys. Himba valvotti koko yön itkemällä ja yrittämällä sänkyyn. Ja ottipa kerran vinku-pupun "pennukseen". Heräsin kaameaan vinkunaan ja heitin pupun sohvatyynyjen alle piiloon. Ei onneksi yrittänyt ottaa sitä uudestaan. Pirhanan valeraskaus, näin pahaa ei ole ennen ollutkaan! Eli olin tosi virkeä herätessäni... ja ajaminen oli yhtä tuskaa, pelkäsin koko ajan, että hirvi pomppaa tielle. Ei onneksi pompannut.

Ae:n lähdössä. Himba sinisessä manttelissa.

Jaalassa oltiin klo. 7.30. Luvassa oli siis Rhodesiankoirien maastomestaruus, Himban ensikilpailu. 
Alkuerään Himba sai parikseen Seelan (Harjaselän Pähkinä) eikä juoksu mennyt yhtään hullummin. Seela pääsi jossain vaiheessa vähän edelle ja Himba kadotti vieheen näköpiiristä. Himba vähän hidasti, mutta ei onneksi jättänyt kesken vaan lähti takaa-ajoon. Kelpo juoksu ensi kertaa kisaavalta ja ensi kertaa koppa päässä ja kaverin kanssa juosseelta 5 v rouvalta, jolla on paha valeraskaus! ;) Pisteitä alkuerästä kertyi 181 ja sijoitus oli 13. Yhteensä koiria kisaavien luokassa oli 26 joten ei yhtään hullummin! Himba on ennenkin epävirallisissa kisoissa käydessä ollut aina keskiverto: ei paras, muttei huonoinkaan.

sinne läks!

kiinni jäi!

Finaaliin Himba sai parikseen Thumban (Isabis Ezeogu Ephrem). Tällä kertaa Himba juoksi pikkuisen paremmin. Alkuun jäi jälkeen Thumbasta mutta sai lopussa kiinni. Tasainen juoksu, eikä himmaillut kesken kaiken kuten alkuerässä. Pisteitä tuli 184 joten molemmat juoksut olivat varsin tasaisia. Lopullinen pistesaalis oli siis 365 ja sijoitus 11. (vrt. voittaja Pellen pisteet: 477, vähän olisi vielä kirimistä ;) )

Pääasia oli, että Himballa oli hauskaa. Ja voi että Himba nautti vieheen perässä juoksemisesta! Veti ihan täysillä lähtöpaikalle. Täytyy kyllä käydä useammin juoksemassa (näin olen sanonut viimeiset 5 vuotta... nyt sentäs sain ilmotettua kisaamaan!). Erityiskiitos Jonnalle Maissin kopan ja manttelin lainasta! 

Oli oikein mukava päivä, kiitos kaikille paikalla olleille ja Sunnalle kiitos kuvista! Nyt on todistusianeistoa siitä, että me oltiin oikeesti kisaamassa! ;)

Kotiin lähdettiin klo.17.10. Kotona Savonlinnassa oltiin noin klo. 21.00. Olin ihan vaan vähän väsynyt.