Käytiin tänään möllitokossa - siinä mihin meidän piti EHKÄ mennä. Järjestäjänä oli SAVPK. Oli väsy koira kisan jälkeen:

Himballa oli jotenkin jäynäfiilis, hyvällä tavalla. Jo kotoa lähtiessä se pisti autoon mentäessä pakin päälle ja kiukutteli. Menin itse autoon istumaan ja odottelin siellä. Tyyppi tuli takas auton luo ja katseli takaluukusta mua kummissaan. Menin sitten vielä kerran pyytämään autoon ja tulihan se sieltä. "Älä mamma jätä mua sittenkään."

Kävin hallilla ilmottautumassa ja lähdettiin tekemään pieni lenkki. Lenkin jälkeen herättelin Himbaa toko-vaihteelle naksuttelemalla itsetarjottua seuraamista parkkiksella. Hyvä fiilis oli päällä ja hyvä niin. :)

Koe alkoi kahdella voi -luokan koiralla, sitten tuli yksi avo ja viimeiseksi alokkaat. Katsoin voittajat ja hain sitten Himban halliin autosta. En viitsinyt ottaa sitä halliin aikaisemmin, koska silloin se ei ehtinyt tylsistyä hallissa eikä se häirinnyt muita hösöilyllään. Hösöily on siis "tylsäätylsäätehdäänjotainaieivainoperuutanjayritäntullapannastaläpijapoikkasenhihnan" -tyylistä meininkiä. Itse tyhmänä ruokin tätä, kun rauhoitan Himba namilla tulemaan luokse ja pyydän siltä temppuja. Ainakin pysyy vire yllä! Tyyppi oli ihan täynnä virtaa ja olisi namien eteen seisonut vaikka päällään! Kummasti Himbaan tulee lisää virtaa kun on katsojia ympärillä. Yksin treenatessa se on löysä makkara ja nyt se oli kuin sähköpupu. 

Laura otti kiltisti meidän suorituksen videolla, video löytyy kirjoituksen lopusta. Valitettavasti osa kuvasta on sivuttain, kun videota ei pystynytkään kääntämään muokkausohjelmalla.

Sitten liikkeisiin:

Luoksepäästävyys: 10

Ei mitään ongelmaa, Himba tuijotti vaan mua eikä välittänyt tuomarista tippaakaan :)

Paikkamakuu 2min: 7

Himba alkoi puolen minuutin kohdalla haukkumaan jostain kuulunutta kumeaa kolahdusta. Onneksi hiljeni. Lopussa jouduin antamaan kaksoiskäskyn, kun H ei noussut istumaan ekalla käskyllä. Huvittavaa, sillä Himba tarjosi ennen kehää koko ajan maasta istumaan nousemista ja se ei hauku lähes koskaan. :D Muuten pysyi upeasti paikallaan, vähän katseli ympärilleen, mutta siinäpä se. Kehään mennessä viereinen tolleri olisi ollut ihana, mutta nyt ei edes kasonut sitä. Hienoa!

Seuraaminen kytkettynä: 9

Himba seurasi ihan hyvin, olisin toivonut sen olevan edempänä. Mutta muuten kerrassaan huimaa kehitystä!! Koko ajan piti kontaktia. Välillä irtosi vähän taakse tai sivulle, siitä vähennys. Lopussa liikkurin sanoessa "täyskäännös" menin jotenkin sekaisin, enkä ollut varma pitikö jo pysähtyä vai ei - videolta näkee mun sekoilun. :D

Seuraaminen vapaana: 9

Yhtä hyvää kuin edellinen, ellei parempaa. Nyt en sekoillut lopussa.  Mutta juoksin tyhmän näköisesti. :D Pitäs varmaan juosta aina samalla tavalla eikä välillä kädet koukussa ja välillä suorana? Tuomarin silmään samat korjaukset kuin kytkettynä seuraamisessa. Tämä olisi korjautunut varmaankin korkeammalla vireellä? Treenatessa Himba on tiiviimmin mussa kiinni ja paljon edempänä.

Liikkeestä maahanmeno: 9,5

Hyvä seuraaminen alussa ja maahanmeno nopea. Puolikas lähti mun vartaloavusta, mitä en edes ole tajunnut. Enkä näe videolta missä sen teen... :S Mutta hieno suoritus Himbalta!

Luoksetulo: 10

Vähän hidas mun mielestä, mutta tuomari sanoi, että tuli laukalla (ja se riitti näköjään Himban kohdalla nopeudeksi. :D) Himba lähti heti käskyn saatuaan, eikä jäänyt miettimään, hyvä!

Liikkeestä seisominen: 9,5

Vähennykset vinosta lopun perusasennosta (miksi en korjannut, sitä haloo??) ja Himba oli heti pysäytyksen jälkeen nostanut etujalkojaan. Muuten tyylipuhdas.

Estehyppy: 10

Oikein hyvä, eikä Himba ennakoinut perusasentoa, jee!

Kokonaisvaikutus: 9,5


Yhteensä pisteitä: 182,5

Sijoitus: 1.


Tuomari antoi vielä kirjallista palautetta: "Kisavalmista meininkiä, mutta ohjaaja voisi luotta vieläkin paremmin koiraansa. Aavistuksen totista, mutta eleettömyydessään teknisesti puhdasta tekemistä."

Yhteisenä kommenttina alo-luokkalaisille tuomari sanoi, että pitää välttää vartaloapuja ja kannattaa pyytää joku katsomaan, ettei tee niitä treenatessa. Niistä pitäisi päästä eroon. Meillä ei onneksi niitä kovinkaan paljoa ollut, tuomari sanoi siitä vain liikkeestä maahanmenon yhteydessä. Kirjallisesta palauteesta sen verran, että tosiaan voisin luottaa Himbaan enemmän. Nyt luotan jo huomattavasti enemmän kuin ennen, mutta huomasin seuraamisissa miettiväni, että mitenkähän se koira oikeen menee... Totisuus mua huvitti, sillä ennen otin liiankin leikinomaisesti ja Himba ei tehnyt mitään tosissaan. Mun tiukkuus tuntuu toimivan paljon paremmin. Jatketaan siis samalla tyylillä, kun se kerran toimii. Olisin kyllä voinut olla enemmän "bileet pystyyn" -meiningillä liikkeiden suoritusten jälkeen, nyt olin videolta katsottaessa välillä aika flegu: pullaa vaan naamaan ja seuraava liike. :D

Välillä Himballa meni supermeininki hetkeksi pois, mutta kun laitoin käden taskuun niin tyyppi oli taas ihan messissä. Tämän voi nähdä videolta muistaakseni liikkeestä seisomista ennen. Himba ei millään meinaa tulla sivulle, mutta kun käsi menee taskuun niin peppu menee maahan heti. ;) Palkkailin välillä perusasennostakin, täytyy tehdä sitä jatkossakin.

Olen hyvin iloinen, että liikkeet on mallillaan. Himba teki ihanasti töitä ja sen häntä heilui lähes koko ajan! Upeeta kehitystä! Olen siis tehnyt jotain oikein :) Palkkasin liikkeiden välissä, en siis niinkään liikkeiden lopussa, jotta Himballe jäisi mielikuva siitä, että kannattaa pysyä mun lähellä ja että namia voi tulla milloin vain. Ilman namia se ei kyllä varmasti olisi tehnyt mitään. Treenattavaa siis löytyy, jos kesällä aiotaan virallisiin. Siis EHKÄ aiotaan.

Olen tositositosi tyytyväinen. Ja eilen en ollut vielä varma mennäänkö! Turhaan pelkäsin. Kiitos Lauralle rohkaisemisesta ja kuvaamisesta!

Mikä parasta koko jutussa: HIMBA EI EDES MIETTINYT KARKAAMISTA!!! :)))

 

 

 

 

Videolla paikkamakuun kohdalla tekstissä ajatusvirhe. Ajan pitäs olla 1:53, ei 1:13. Ajattelin jotenkin et on 100 + 13 sekuntia... Heh. Et ihan vaan tiedoks jos alkaa ihmetyttää miksi oli niin lyhyt paikallamakuu. Laitoin siis vaan osan paikallaolosta videoon.