söpis 

Eilen oli viimeiset treenit ennen kesätaukoa. Tehtiin "tekniikkarataa", jossa oli mukana kinkkisiä kieputuksia ja piti miettiä miten saa koiran ohjattua tiukasti seuraavalle esteelle ilman, että se lukitsee toisen esteen tai sitten että koira tietää ajoissa minne ollaan menossa. Ennakointi oli kaiken a ja o, eli piti kertoa koiralle mahdollisimman ajoissa minne ollaan menossa. Radalla oli pitkiä suoria, joiden lopuksi käännyttiinkin melko tiukasti, joten piti osata kertoa koiralle ajoissa, että kohta käännytään. 

Heti alku oli erittäin vaikea. Ensin oli kaksi hyppyä suoraan, toisen hypyn jälkeen piti kääntyä erittäin tiukasti tulosuuntaan ja siitä vielä 90 astetta vasempaan. Tästä selvittiin vekillä ja jaakotuksella. Ja itse piti muistaa liikkua!! Kepit meni hyvin. Suoralla Himba pääsi tykittämään ehkä liikaakin, sillä en kertonut tarpeeksi ajoissa kääntymisestä ja H tykitti liian pitkälle. Piti muistaa alkaa jarruttamaan jo melkein kaksi estettä ennen varsinaista käännöstä. Välistävedoissa olin aluksi liian löysä, mutta kuitenkin toimivat. Pimeään putkikulmaan vein liian varovasti ja jäin vaan huutamaan putkiputki. Himba kuitenkin teki töitä käskettyä ja etsi putken pään. Siinä ehkä ne treenien pääkohdat. 

Kaisa sanoi ekan kierroksen jälkeen, että mä voisin ohjata enemmän ja auttaa koiraa, enkä vain ajattele, että ehkä se menee. Himba oli muuten treeneissä aika putkiaivo -mielellä ja mun piti todella ottaa perkele mukaan ohjaukseen, jotta alkoi sujua. Noh, vaikka olikin hyvin hankala treeni meille, saatiin kompastuskivet suurinpiirtein korjattua. 

Otin kameran mukaan treeneihin ja kuvailin muita koirakoita. Meitä en jostain kumman syystä pystynyt kuvaamaan... 8)


Nita


Vesper


Candy - ja se kuuluisa vaikea käännös (lähdetään tosta siis ohjaajan kuvan hetkisen selän suuntaan)


ja Candy kepeillä


Sara


Cookie


Himba saa vähän huomiota Sailalta