Lähdettiin aamulla ennen kuutta ajamaan Catan, Emman, Nanyan ja Himban kanssa kohti Iittiä. Jo aamulla lämpötila oli 23°C, joten kuuma päivä oli tiedossa. 

Perillä kisapaikalla oltiin vähän ennen kahdeksaa. Ilmon ja eläinlääkärin tarkistuksen jälkeen arvottiin lähdöt. Himba lähti koko päivän ekassa lähdössä parinaan Ikimban Ruusa, joka on jo maastovalio. Himba kipitteli vinttikoira-Ruusan perässä omaa tahtiaan ja tuli varmasti maaliin, vaikkakin paljon Ruusaa jäljessä. Hauskaa likalla oli, sen takia kisassa oltiinkin. :) Pisteitä alkuerästä tuli 205, mikä on Himban virallisten kisojen ennätys. :) (Tosin kisoja on vaan ne 2 takana, hehheh, mut silti!) Sijoitus alkuerien jälkeen oli 6. kahdeksesta rhodesiankoirasta. Hieno tyttö!

Hellettä oli jo yhdeksältä lähemmäs 30, joten koiran nesteytyksestä ja palautumisesta sai tosissaan pitää huolta. Eläinlääkärin tarkistuksesta päästiin kuitenkin puhtain paperein läpi ja rhodesiankoirat saivat juosta myös finaalin. Muutamilla roduilla (pitkäkarvaisia vinttarirotuja) finaalit päätettiin jättää kokonaan väliin kuuman ilman vuoksi, kun koirat eivät olleet palautuneet alkuerista kunnolla ja niiiden ruumiinlämpö oli niin korkealla. Eli sai olla tosissaan ylpeä, että oma koira on niin hyvässä kunnossa, kun jaksaa juosta tuossa helteessä kaksi pitkää rataa ja palautuu molemmista juoksuista hienosti!

Finaalissa Himba sai parikseen Ikimban Adan. Himba juoksi omaan silmään tosi hyvin. Ada jätti radan kesken ja palasi omistajan luo, mutta Himba juoksi hienosti loppuun asti. Vieheen pysähdyttyä tyyppi olisi halunnut tappaa vieheen, mutta kopan kanssa se ei onnistunut. ;) Ihan uskomatonta, että Himballa olisi edelleen ollut into vieheelle ja olisi oikeasti jaksanut raadella vieheen pitkän, kuuman juoksun jälkeen! Olen ylpeä ja oikein tyytyväinen! :) Jos kaveri on vieheellä, ei Himba mene vieheelle riehumaan, vaan jää vieheen viereen seisomaan kaverin riepottaessa viehettä. Nyt kun H sai olla vieheellä yksin, oli meno ihanan raivokas. :) Pisteitä tuli kuitenkin "vain" 192, joten Himba ei saanut 400 pojon SA rajaa rikki.  Kuitenkin Himballe huippupisteet, se kun ei ole kovin atleettinen ulkomuodoltaan. Ja edellisissä kisoissa molempien juoksujen pisteet oli 180 tienoilla. Mutta edelleen jaksan hämmästellä: tuossa säässä!! Lisäksi rata oli hiekkakuopassa, missä ei tuullut yhtään ja pohja oli arvatenkin hyvin pehmeää ja paikoin upottavaa. Tsiisus! Kuten kaveri facebookissa kommentoi: "Hitto Himbsu on kova mamma!" 

Tuloksia saatiin odotella melko kauan, mutta se ei haitannut, kun sai istua ja odottaa hyvässä seurassa. Ja lisäksi saatiin tuomarien pistelappuset, mikä oli erittäin kiva ylläri. Niistä näkee siis sen, mitä kukakin tuomari on kullakin osa-alueella (kestävyys, ketteryys, älykkyys, innokkuus, nopeus) antanut pisteitä. Himballa pisteytykset on hyvin erilaisia, selkeesti joku tuomari on ollut tiukempi, sillä esim. finaalissa toiset kaksi ovat antaneet pisteitä "valio sarakkeesta" ja yksi "hyväksytty" -sarakkeesta tai sen alapuolelta. Vaikka pisteet näkeekin, ei koskaan voi tietää millä perusteella mitkäkin pisteet on annettu. 

Kokonaispisteitä siis 397. Pirun kolme pistettä SA-juoksuun. Mutta ei haittaa, en välitä noista pisteistä paljon shaibaakaan, kunhan Himba saa pitää hauskaa. <3 Sijoitus oli lopulta 6. 

Yhden ikävän tempun Himba teki kuitenkin taas: alkueräjuoksen jälkeen rikkoi lainakopan hihnan repiessään koppaa päästä tassuillaan, vaikka yritin viime kerrasta viisastuneena pitää H:n pään ylhäällä. Huoh. Onneksi kisapaikalla kilpailun johtaja tms. korjasi hihnan nitojalla ja yksi ystävällinen nainen antoi mulle nailonisen hihnan, jota käytin sitten finaaleissa. Ei oo muuten ohuet nahkahihnan kestävää tekoa, meni jopa parista kohdasta ihan poikki. Toivottavasti Ursula ei vihaa mua, vaikka toki korvaan kaikki vahingot mitä tuo hurtta aiheuttaa! Saa nähä lainaako kukaan meille enää koskaan koppaansa, kun kaikista hajoaa hihna. :D En viitsisi omaa koppaa ostaa, kun H ei kovin montaa kisaa enää ehdi juosta ja käydään muutenkin niin harvoin. Jos jollain on vanha, nurkissa lojuva koppa, kokeilisin sitä Himballe mielelläni ja ostaisin pienellä korvauksella pois!

Hieno päivä oli, saa rhodeomistajat olla ylpeitä koiristaan, kun jaksoivat niin hienosti juosta! Onnittelut erityisesti Nytron porukalle kisauran avaamisesti sertillä sekä Nanyalle kolmannesta sijasta ja SA:sta!