Himba pääsi torstai-iltapäivästä sunnuntai-iltaan asti Catan ja lasten luo hoitoon Nanyan ja Gawan kaveriksi, kun meidän porukka lähti järjestelemään ja juhlimaan veljeni häitä ja tämän nuoremman pojan ristiäisiä Teiskoon. Hyvin oli kuulema mennyt, Himba sulautui hyvin laumaan. Benjaminista oli tullut Himban ihminen - H nukkui Benjaminin vieressä ja Benjamin oli tostaina tokotreeneissä (joihin Himba siis pääsi mukaan :) ohjannut Himbaa. Kouluttaja oli kehunut, että koiran kanssa on selkeesti tehty hommia. Tostaina oli siis tokoilua.
Perjantaina koirat pääsivät koirapuistoon, mukana olivat olleet Luca ja Sola -rhodet. Hienosti oli Himba leikkinyt nuorten kanssa. Himba oli kyläilyn aikana leikkinyt enemmän Gawan kuin Nanyan kanssa, mikä on tosi hyvä juttu - tyypeillä kun yleensä on ollut vähän eri käsitys leikkimisestä. :)
Lauataina (tai ainakin näin oli vielä to suunnitteilla) koirat olivat mukana ratsastuskilpailuissa turisteina, kun Emma oli kisaamassa.
Sunnuntaina olikin sitten vuorossa SM-maastokisat, joihin olin Himban ilmoittanut ja Cata oli luvannut lähettää myös Himban. Alkuerässä Himba juoksi Selman kanssa. Juoksu oli ollut tosi tasainen - tuomarikin oli kirjoittanut pistelappuseen "tasainen pari!" Piste-eroa oli ihan muutama kussakin osa-alueessa. Himban alkueräjuoksu oli ollut huippu: pisteitä 226 ja sijoitus 3.!!!
Finaalissa parina oli Hulda. Itse en siis paikalla ollut, mutta kuulin, että Hulda oli lähtenyt oikomaan ja Himba oli näyttänyt siltä, että mitäs mä nyt teen kun kaveri meni tonne? Viehettä jouduttiin vissiin sitten vetämään aika nopeasti, ettei Hulda satuttaisi itseään, jolloin Himba hetkeksi hukkasi vieheen. Lopussa Himba sitten lopetti juoksemisen ennen vieheelle tuloa, jolloin tuomari tulkitsi tämän keskeytykseksi. Himba oli varmaankin aika hapoilla, väsynyt viikonlopusta ja nynnynä ei viitsinyt rynnätä vieheelle kun kaveri oli jo siellä. Tiedä häntä, aina on kiva spekuloida. :D Joka tapauksessa tuomarit rokotti rankalla kädellä himmailuista ja pisteitä finaalista vain 118. Näin ollen lopulliset pisteet 344 ja sijoitus 8/8. Höh, alkuerä kun meni aivan yli odotusten. Kisassa oli nuoria ja hienosti menestyneitä koiria, joten kokematon ja verraten kilpakumppaneihin vanha Himba laittoi kavereille hienosti kampoihin! Hyvä Himba! Onnittelut uusille Suomen mestareille Ruusalle ja Pellelle, sekä koiriensa suorituksiin tyytyväisille!

Himballa oli ihan huippu viikonloppu! Suuuuur kiitokset Cata Himban hoidosta - tyyppi oli ihan puhki ja meni heti kotiin päästyään nukkumaan. Ja nukkui hyvin pitkään. :)

Loppuun kuvia kisoista, kiitos kuvaajille!!