Hupsista, aika lentää siivillä ja blogi on jäänyt päivittämättä. 

Edellisen viikon olin töissä, en päässyt treeneihin, eikä muutenkaan ehditty tehdä Himban kanssa oikein mitään.
Lauantaina sentään käytiin juoksulenkillä. Nyt pääsevät kauan sitten ostetut vetovaljaat ja vyö käyttöön, kun itse olen innostunut juoksemisesta. :)

Sunnuntaina käytiin Inkan ja Sätkän kanssa treenailemassa Purinalla. Himban kanssa tein puomin ylösmenoa speedpumpin kera. Sitten sain ohjata Bc-Sätkää! Huisin siistiä mennä koiran kanssa, jolla on vauhtia ja joka irtoaa. Aluksi homma meni vähän pipariksi, kun ohjasin liian hellästi, mutta vähitellen homma alkoi jo vähän toimiakin. Inka otti touhua videolle, laitan sen nettiin joskus, jos jaksan. :D Otin Sätkän perään Himban kanssa samaa rataa: voi jestas se tuntui hitaalta ja jotenkin tönköltä. Pikkusen eroa bc:n ja rhoden ohjaamisessa. ;) Lopuksi vielä snadisti tokoa (jospa sitä kehtaisi ilmottautua Rantasalmelle tokokokeeseen, joka olisi noin kuukauden päästä?) ja yhdet kepit, joille superpalkka.

Maanantaina oli varsinaiset agitreenit. Opittiin "poispäin kääntäminen", joka sujuikin Himballa oikein hyvin, kunhan itse muistin jättäytyä edellisellä esteellä tarpeeksi taakse, jolloin koira ei juokse seuraavan esteen taakse vaan sen edestä oikealle puolelle. Pitää muistaa tässä pitää koiran puoleinen käsi kokoajan ylhäällä. Radalla muuten Himba teki parit tiukat käännökset tosi hyvin. Putkissa se oli älyttömän hidas, eikä olisi halunnut yhteen putkeen oikein mennä, kun ohjasin vähän huolimattomasti ja Himba näki "hyvän syyn" olla menemättä putkeen. Höpsö. Himba hyytyi jälleen ekan radan jälkeen, joten se pääsi lataamaan akkuja ja muiden treeenattua otettiin uusiksi. Nyt H ei palautunut niin hyvin kuin edellisissä treeneissä, mutta oli kuitenkin parempi. Kaisa ja Pedu miettivät, että jos Himba on sellainen tyyppi, että se vetää helpommin hapoille kuin muut. Ihmisissäkin on kuulema sellaisia. Täytyy vaan muistaa suorituksen jälkeen liikutella sitä ja ottaa treenit juuri pienemmissä erissä, ettei into laannu kesken kaiken. Treenaaminen on tylsää, kun koira ei jaksa tehdä ja itsellä olisi motivaatiota senkin edestä. :/ Täytyy kuitenkin tehdä koiran ehdoilla, jotta molemmilla olisi kivaa.

Sitten ei pariin päivään tehty mitään, kunnes torstaina käytiin taas juoksemassa. Nyt juostiin hitusen pidempi lenkki ja oikeesti juostiin koko ajan. Himba jaksoi hienosti, alussa tosin kiskoi hihnaa ja hepuloi, mutta rauhoittui sitten ja keskittyi juoksemiseen. Muutamaan otteeseen se jopa veti! :)

Eli semmoset pari viikkoa. Huomenna ei olekaan treenejä vaan seura kerää varoja järjestämällä epikset, joihin menen hommiin. Torstaista sunnuntaihin Himba pääsee Nanya-tyttären ja Gawan luo Catan hellään hoivaan, kun meidän ihmisväki lähtee Tampereen suuntaan järjestelemään veljeni häitä! Ensi sunnuntaina onkin maastojuoksen SM-kisa, johon Himbakin osallistuu, Cata lupasi lähettää Himban, jos ja kun ei itse ehditä häistä paikalle. Himballe siis ensi viikolla luvassa paljon ohjelmaa. Mitenköhän matte osaa olla ilman Himbaa? Jännittää myös vähän viedä Himba "vieraaseen" paikkaan hoitoon, se kun ei ole ikinä ollut muualla hoidossa kuin vanhemmillani. Onneksi Cata tietää minkä possun se on saamassa kattonsa alle. ;)