Hehheh ja ehheh. Olipas taas koe. 

Käytiin siis pyörähtämässä Rantasalmella tokoilemassa. Luoksepäästävyydestä 10, paikkamakuusta 9 (vino perusasento -> vino paikkamakuu. Oma vika siis, mutta koira oli niin jähmee etten viittiny korjata), seuraaminen kytkettynä 7 ja taluttimetta 0. Siihen se sit jäi. Himbaa ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, toi 7 oli musta ihan liikaa ekasta seuraamisesta. Ihan vaan muutama askel oli hyvän näköstä seuraamista. Tokassa sitten Himba päätti karata kehän ulkopuolella olevan kimeä-äänisen naisen luo, joka halasi ystäväänsä. Pitäähän sinne nyt mennä kun jotain kivaa selkeesti tapahtuu! Sitten se karkasi uudestaan... ja uudestaan. Sitten tuomari mun mielestä kysyi, että haluanko ottaa liikkeen uusiksi. No tietysti. Lähdin sitten liikkurin luvasta seuruuttamaan ja yhtäkkiä tyyppi sanoo "käsky". Pysähdyn ja kauhistelen et mikäs liike tämä nyt olikaan. Mikä pirun käsky mun pitää sanoa kesken seuraamisen? Itse kysyivät haluanko ottaa seuraamisen uusiksi. Pöh, ihme sekoilua, kun ihmettelin jo muutenkin että mitäs tää tämmönen uusiksi ottaminen on. Himba päätti tällä välin karata jälleen kehästä. Tuomari kysyi, että haluanko jatkaa, periaatteessa kun kahdesta karkaamisesta tulis hylkäys. Päätin sitten ihan omasta tahdosta keskeyttää kokeen. Kun ei koiraa kiinnosta niin ei kiinnosta. Ja kun se piru vie osaa liikkeet, mutta kun ei vaan oikeesti kiinnosta. Ei ole tuo koira tokokoira. Miksi tehdä koiran kanssa jotain, mistä se ei tykkää? Siispä tokouramme sai tänään hyvästit. Kolmas kerta toden sanoo ja tämä oli se kuuluisa kolmas koe. :D Eipähän tarvitse mennä enää hämmennyttämään yleisöä. 

Huvittavaa oli, että kisapaikalla muut antoivat neuvoja ja yrittivät tsempata jatkamaan tokouraa, ja sanoivat, että jännityksestä se johtui, koira ei vaan tiennyt mitä pitää tehdä. Mutta mua ei jännittänyt, ei sitten tippaakaan. Ja koira kyllä 6 vuoden treenaamisen jälkeen tietää mitä tehdä. Voivoivoi. Tavallaan harmittaa, kun koe oli niin pohjanoteeraus, mutta toisaalta ei harmita yhtään, mulla kun ei ollut yhtään odotuksia ja osasin odottaa tätä. Himba on mitä on.

Yhteensä pisteitä siis 51 ja rasti "ohjaaja keskeytti kokeen" -ruutuun. Heh, tulipahan sekin koettua. :D

Voi Himba, olet silti ihan paras! <3

Ja oli muuten hauskaa katsoa EVL -luokkaa, Himbahan osaisi niistä liikkeistä jo lähes kaikki! Mutta vain, kun saa palkkaa. Pikku ahmatti. :) Onneksi Heidi ja Fly menivät ja voittivat EVLän - ei tullut mun henkinen tuki (Laura) turhaan paikalle. ;)

Nyt, siis JOS jatketaan tokoilua, on seuraavana vahvistettava palkattomuutta. Sadannen kerran. Tai sit tehdään vaan omaksi iloksi, mikä sopii meille erinomaisesti.