Kävin ohjaamassa Lindalle ja Jalille treenit ja Himba pääsi tietysti myös hommiin.

Ennen kuin Linda oli ehtinyt hallille leikin Himban kanssa. Himba veteli ihan innoissaan tuhatta ja sataa lelun kanssa ynpäri hallia. Otin lelun pois ja kokeilin ottaa vain putken ja sitten palkata Himban lelulla. Ja sehän onnistui!! Jopa vielä muutaman toiston verran! Hitsi vieköön, ehkä mä saankin tosta koirasta vielä lelulla palkkautuvan? Siihen tosin olisi vielä hirmuisesti matkaa.
Nimittäin kokeilin ottaa pientä radanpätkää lelupalkalla. Himba juoksi kyllä heitetyn lelun perään, mutta haistoi sitä ja sitten lähti kulkemaan pitkin hallia hajujen perässä. Eli lelupalkkaa ei kelvannut eikä todellakaan voinut kiinnostaa. Sitten otin namit esiin ja Tittidii - johan alkoi koiralla olemaan hullun kiilto silmässä, niin tekemistä kuin palkkaa kohtaan. Tehtiin muutamat pakkovalssit harjotukset ja sitten niistopersjättöjä. 

Seuraavaksi puunattiin keppejä. "Uusi" huomio on nyt se, että Himba menee älyttömän herkästi tokasta välistä sisään jos ohjaan avokulman puolelta ja liikaa rintamasuunta eteenpäin. Jos olen rintamasuunta Himbaan päin tai keppien alkua päin, menee Himba oikeasta sisään. Nyt vaan tarkkuutta peliin. Saatiin kuitenkin joka suunnasta hyvät sisäänmenot niin, että itse ohjasin joko paikallani koiran takana tai sitten 10 metriä sivussa. Naksutin on oiva väline. <3

Sitten vähän puomitreeniä niin, että alasmeno oli minipöydän päällä. On hyvä käydä välillä aloittelevan koirakon kanssa samaan aikaan treeneissä, sillä silloin tulee itsekin palattua alkeiden pariin hiomaan perustaitoja. Himba teki kerta toisensa perään upeita 2on2offeja. Välillä tyyppi pysähtyi puomin päähän ilman käskyäkin, vaude! Olisi siistiä saada puomi -käsky muutettua sellaiseksi, että pysähdys kontaktille olisi automaattista. Mutta ehkä vähän tyhmää lähteä opettamaan kontakteja enää (taas) uusiksi? Aina voi kuitenkin kokeille, eli lisää vaan tätä treeniä.

Agin merkeissä vielä eteenlähetystä ja jonkinnäköistä hyppytekniikan näköistä söhellystä. Vaihtelin esteiden etäisyyttä suoritusten välillä, jolloin Himba joutui aina arvioimaan uudelleen seuraavan hypyn etäisyyden. Himba haki hienosti eteen, vaikka seison 15 metriä sivussa, eikä askelten sovittaminen uusiin väleihin näyttänyt mitenkään hankalalta. Jeje, pätevä likka tuo Himba.

Lopuksi jäätiin vielä Himban kanssa kaksin tokoilemaan. Kokeilin miten avoimen luokan liikkeet sujuu. Ja sujuuhan ne ihan hyvin. Tehtiin nyt noutoa (jossa Himba varastaa aina kapulalle, odottamista vahvistettava), luoksetuloa (stoppia vahvistettava, vaikka onkin aika bueno jo), hyppyä (isumista vahvistettava, alokasluokan seisominen on hyvin opittu ;) ), jääviä (hyvässä kunnossa, toisin pysähdys voisi olla terävämpi), kaukoja (paremmat kuin muistinkaan) ja seuraamista (aikas hyvää, mutta mun pitää treenata juoksemista!). Himballa oli niin kivaa! :)

Tehtiin hirveesti juttuja, mutta vain muutaman toiston verran kutakin juttua. Himballa oli hyvä motivaatio koko treenin ajan, tai ainakin kun namit oli mukana. :D

Riehuttiin vielä ennen lähtöä yhdessä ja sitten lähdettiin jännittämään pysyykö auto kotimatkan käynnissä vai ei. Onneksi pysyi. 

Nyt yritän päästä joulufiilikseen. Taas mulle kävi niin, että joulukuun alussa oli joulufiilis ja nyt ei näy eikä kuulu tunnelmaa, ei sitten missään. Ehkä kotiin päästyämme fiilis palaa. Huomenna enää koulua, sitten loma! Lauantaina lähdetään kotiin. Ei malttaisi odottaa, mutta tämä oma yksiö ansaitsee kunnon joulusiivouksen ennen kuin se jää tyhjilleen. Ihan outoa lähteä pitkälle lomalle, syksy meni ihan törkeen nopeesti!