Aloitin tunnarin opettamisen noin viikko sitten. Olin kuullut postit lappujen käytökstä, mutta koska en sellaisia omista, päätin olla luova ja käyttää pahvin paloja. Pahvi osoittautui Himban kaltaisen, hieman kovakouraisemman, koiran kanssa oikein hyväksi ratkaisuksi. 
Aluksi pahvi oli lattialla, mutta Himba tarjosi koko ajan tassun laittoa (ennemminkin lapun raapaisemista/kuopaisemista täysillä) palalle, joten päätin laittaa sinitarraa toiselle puolelle ja kiinnittää lapun seinään. Seinään siksi, että lappu on lähempänä koiran nenän tasoa ja kauempana tassuista. ;) Tosin Himba yritti seinienkin raapimista, mutta siitä onneksi päästiin oikea-aikaisella palkkauksella.
Vähitellen H oppi etsimään lappua mistä milloinkin. Piilottelin lappua ympäri kämppää ja hommasta tuli oikein kiva leikki ja oivaa aivotyöskentelyä koiralle. Lappu pääsi myös mukaan lenkille, missä Himba etsi sitä esim. kinoksista.
Seuraava askel oli lisätä toinen, "väärä" pahvinpala. Sen laittaminen olikin hauskaa, sillä leikkasin sit muovipussin kädessä, ettei mun hajua tarttuisi niin paljoa paloihin. En tiedä auttoiko pussit mitään, mutta yritinpä ainakin. 
Ensin siis yritettiin kahdella palalla. Himballe tämä ei tuottanut mitään vaikeuksia, sillä se oma pala oli jo niin hyvin hallussa. :) Lisäsin sitten neljä hämäyspalaa kerralla. Nyt piti jo vähän haistella oman löytymiseksi, mutta hienosti löytyi! Video treenistä, olkaa hyvät:


Seuraavaksi siis siirrytään vähitellen kapulihin. Tosin niitä pitäisi ensin saada jostain. Hehheh. Mutta tällaista kotitottista ollaan siis tehty!