Parina viime viikkona on ollut ihan super kylmää. Parhaimmillaan yli -30°C. Hyrr! Onneksi nyt on vähän helpottanut. Ollaan pahimpina pakkaspäivinä käyty lyhyitä remmilenkkejä ja vähän leudompina päivinä Himba on ollut irti metsässä. Kerrospukeutuminen on arkipäivää, Himballe on onneksi riittänyt fleecehaalari + perus pomppa tai hurtan fleecepuku. Itse näytän lähinnä Michelin ukolta kun käydään lenkillä. Tyyli siis ennen kaikkea. :) 

Himban makuhermot saavat nykyään uusia kokemuksia, kun olen vaihtanut ruokavalion puoliksi raakaruokintaan. Aamulla Himba saa edelleen nappulaa, mutta iltaruoka koostuu puurosta, pakastealtaan kasviksista ja lihasta sekä öljystä ja vitamiineista. So far so good, Himba ainakin tykkää! Koitetaan saada b-vitamiinilla ja öljyllä turkkia vähän parempaan kuosiin, varsinkin näin ennen Englannin matkaa. Himban maha ei mennyt missään vaiheessa ruokavalion muutoksen aikana sekaisin ja vatsa on toiminut tosi hyvin vaihdoksen jälkeenkin. Ja musta on ihana "kokata" Himballe ruokaa iltaisin, kun näen itse mitä sinne kippoon oikeasti menee. 

Eli näin täällä, varsin arkista elämää. Treeneissäkin ollaan käyty, ne ovat totisesti tarpeen näin kylmillä ilmoilla, kun koira pursuaa energiaa!  Viikon päästä mennään Helsinkiin, missä päästään vihdoin Oreniuksen agikoulutukseen. Sitten palaan Savoiseen linnaan pariksi viikoksi ilman Himbaa, joka jää vanhempien hoiviin kotikotiin. Neljän viikon päästä ollaankin jo matkalla kohti brittejä!

 

Ps. löysin Himban joltain euroopan maastojuoksu ranking listalta: http://www.coursing.eu/index.php?page=hound&id=2389 ! Haha, en edes tiennyt tuommoisesta, vahingossa löysin. Kuinkahan monta koko listalla on? Vai lieneekö likka viimeinen? :DD