Nyt on kahdet agitreenit takana uudessa ryhmässä. 
Himballa on ollut molemmissa treeneissä mieletön vire ja vauhti, joten en voi olla kuin tyytyväinen. Ollaan tosin tehty myös 40cm rimoilla, mikä edesauttaa vauhdin kiihtymistä. Mutta miksi rasittaa koiraa korkeilla hypyillä, kun tekniikka sillä on kuitenkin hanskassa. Teknisesti radat eivät ole treeneissä olleet kovin vaikeita (ryhmässä möllejä sekä kisaavia), mutta hyvän fiiliksen saamiseen erittäin hyviä. Ekoista treeneistä jäi erityisesti mieleen hieno kepeille sisään meno, jonka jälkeen pystyin vielä leikkaamaan takana ilman, että Himba häiriintyi mun liikkumisesta takana. Hienoa! Ekalla kerralla kehuin jopa liian kovaan ääneen ja Himba meni hämilleen. :D Toinen juttu oli se, että Himba herkästi lukee rataa itsekseen enkä todellakaan saa jättää sitä selän taakse, muuten se tekee oman ratkaisun radan etenemisen suhteen. Hyvä palautella näitä perusjuttuja välillä mieleen! 

Toisissa treeneissä mietittiin ohjaajan kanssa motivointijuttuja. Himballa oli kyllä mieletön vauhti treeneissä, mutta tulevan varalta on hyvä saada vinkkejä. Uusin juttu on nyt se, että palkkaan Himban siitä, kun se saa mut kiinni. Eli en aina pysähdy  ja palkkaa vaan Himban pitää saada mut kiinni. Jos pysähdyn niin Himba tulee mun luo niin, että hidastelee viimeiset metrit. Eli pyritään siihen, että koira menee kaikissa tilanteissa mahdollisimman kovaa ja näin saataisiin myös käännökset mahdollisimman nopeiksi. Lelupalkka toimii nykyään treenien alussa hyvin, kun Himba on vielä kierroksilla. Ajattelimme, että joku kerta kokeillaan, että tehdään vain pieniä treeninpätkiä ja palkataan vaan lelulla ennenkuin koiran mielenkiinto leluun lopahtaa. Sitten levon jälkeen homma uusiksi. Mua kuitenkin vähän arveluttaa lähteä ei-niin-nuoren koiran kanssa opettelemaan leikkimistä pääpalkaksi, kun nyt se jo sentään leikkii vähän, mikä on ollut tähän mennessä ihan riittävää. Aina voi kuitenkin kokeilla!

Kontaktit takkuavat jälleen. Himba kyllä ottaa kontaktin, mutta jää junnaamaan alastulon puoleen väliin eikä tarjoa suoraan 2o2o. Namipurkilla homma on taas hanskassa. Haluaisin saada Himballe radalle niin paljon hinkua eteenpäin, että se tulisi lujaa kontaktin alas asti. Eli pitäisi varmaan tehdä radalla samanlaista treeniä kuin namipurkin kanssa, mutta palkka tuleekin multa? Katsellaan.

Ps. Kaveri lupasi oman bordercolliensa mulle käyttöön kesäksi, joten saan kuin saankin lainakoiran! Nyt pitäisi vaan löytää sopiva hetki lähteä kokeilemaan miten yhteistyö toimii. :)